Tour de Kwakel: Geen gouden lap, maar rode lap bij de familie Raadschelders.

21 juli 2014

Henk en zoon Stef  stieren naar voren in het Kwakelse wielerpeloton,  zij  betwisten elkaar de rode trui. Deze trui is voor de voorspeller die de meeste renners precies op de goede plaats weet te voorspellen. Omdat hier veel geluk bij komt kijken wordt deze trui ook wel de mazzeltrui genoemd. Het gevaar is dat deze trui als een rode lap op een stier werkt. Mocht er een rode flits in Kudelstaart worden waargenomen dan moet dat wel  Henk zijn die voor zijn leven fietst.

De gele trui bleek een te zware last voor Mario van Schie, in de bergen viel deze jonge renner terug. Vader en zoon, Theo en Vincent Bartels kwamen deze week opzetten, waarvan Vincent nu het geel mag dragen. Op de voet gevolgd door weer zo een combinatie, Adrie en zoon Joris Voorn. De winnaar van verleden jaar, Wim Verlaan,  heeft toen  een trend gezet. Al rijden Wim en zoon Nick dit jaar onzichtbaar mee. Het  tourvirus gaat blijkbaar van vader op zoon, niet alleen het zestig jarig bestaan lijkt gewaarborgd, maar dit tourspel  gaat ook op voor de Koninklijke honderd jaar.

De strijd tussen de ploegen is heel erg spannend, maar enkele puntjes verschil met elkaar. 'De Eeuwige Tweede'  staat zelfs eerste, hun petten zijn nu de kop van Jut. Vincent is de kopman, zijn knechten zijn Willem Holla, Matthijs van Rijn, Kees vd Meer en Gonny Franken. Gonny is tevens de grootse belaagster van Thijs Holla die het peloton sluit. Thijs moet nu toch wel enige  vaart gaan maken om voor het donker thuis te komen, vandaar die rode lantaarn. Van de dames heeft Willy Turk de deegroller van Ria Verhoef overgenomen, Marina vd Hulst ligt op de loer.

Vanuit Frankrijk gaat de lobby, voor een rondje Tourhome in 2015, steeds grotere vormen aannemen. Chris Verhoef heeft de directie daar  al bijna  zover, ook de renners lijkt hij nu in zijn zak te hebben. Zij kwamen in zijn voorspelde volgorde over de streep, wat Chris en zijn vrienden  'De bende van vier' de dagprijs in De Kwakel opleverde.

Vrijdagavond was het stil in het Tourhome, bijna alle deelnemers zochten buiten verkoeling. Deze verkoeling werd aangeboden door Hengelsport, op een uitgelezen zomerse avond daarvoor. Bijna iedereen aanwezig, nieuwsgierig naar de nieuwe tussenstand van Mira. Die het druk had gehad met het nakijken van de honderd lappen, daarnaast was er een uitslag van een etappe die op het laatste moment veranderd was. Peter en Gerda hadden hun handen vol met het aandragen van mineralen en vetten.  Marga Kouw, de tourdirectrice, was druk met regelwerk. Zo druk zelfs dat ze de volgende morgen ontdekte dat zij haar voorspelling was vergeten in te leveren. Schrale troost voor haar was man Henny, hij won de jackpot. Twee kwartjes omdat hij Ten Dam als enige had voorspeld. Verdriet en geluk liggen dicht bij elkaar op erve Vlasman, wat zal de komende week weer gaan brengen?  Als het maar gezellig blijft en dat blijft het!

Aanstaande zaterdag komt een televisieploeg  naar het Tourhome om de tijdrit vast te leggen, 17.00 uur live op RTVNH. Een goede gelegenheid om Tour de Kwakel op de kaart te zetten voor de tourstart in 2015. Code rood zal er deze middag op erve Vlasman worden afgekondigd, de helikopter zou namelijk voor opspattend grint kunnen zorgen.

Gele trui:

 1 Vincent Bartels             83 pnt

 2 Adrie Voorn Bal            82

 3 Eric Zethof                    82

 4 Joris Voorn                    80

 5 Alfred vd Belt 79

 6 Roy Klijn                         79

 7 Timo Kas                        79

 8 John vd Hulst                79

 9 Antoine Groot              79

10 Joost Hogerwerf        77

50 Adrie Voorn Krul         68

100 Thijs Holla                  68

Ploegen:

 1 De Eeuwige Tweede   243

 2 Monsieur Chrono        242

 3  De Keizer van Biafra   241

20 De Tank                        210

 

 

Bron: A. Voorn

Naar het overzicht