Britt uit De Kwakel in Down for Dummies met Barry Atsma

06 augustus 2014

DE KWAKEL - Allemaal kijken, donderdagavond zit Britt Stolker namelijk in het programma 'Down for Dummies' van Barry Atsma. Britt woont bij woonvoorziening De Kwakel van Ons Tweede Thuis en werkt in Amstelveen. Het televisieprogramma gaat over het leven van drie meiden met het Syndroom van Down.

Barry Atsma maakte de serie in opdracht van BNN. De acteur heeft een broer met het Syndroom van Down, voor hem één van de redenen om het programma te gaan maken. Hij wil een programma maken over het leven van de 'Downers'. Zeker nu er een NIPT-test beschikbaar is die het downsyndroom in een vroeg stadium van de zwangerschap kan aantonen.

Terug naar onze Britt. In het magazine van Ons Tweede Thuis vertelt ze dat de opnamen erg spannend waren. ,,Ik deed mee omdat ik het goed vind. Het gaat er om dat mensen respect voor ons hebben en dat ze zien wie we zijn en wat we doen. Ik heb verteld dat ik meer zelfstandig zou willen zijn. Een eigen appartement, meer een privé-leven."

Britt denkt dat ze na acht afleveringen van de serie wel herkend gaat worden op straat. ,,Dan zeg ik alleen maar 'hoi'. Ik ben gewoon Britt hoor."

Down for Dummies met Britt, Barry en de andere meiden is donderdagavond 7 augustus om 22.15 uur te zien op Nederland 1. Bekijk een fragment hiervan op Vara.nl



Bron: Door Jantine van den Hoven, Dichtbijredacteur

Naar het overzicht