'Sta-op' stoelen ThamerThuis

27 november 2014

ThamerThuis, de stichting die terminaal zieke mensen zowel thuis als in haar huis in de Kwakel bijstaat, werd vrijdag blij verrast met twee nieuwe 'sta-op' stoelen voor het 'bijna thuis'-huis in De Kwakel.

Misja Zwerver, directeur van Biri Publications uit Uithoorn, en Marcel Veenvliet, mede eigenaar van Klinkenberg Wonen uit Amstelhoek, kwamen persoonlijk naar ThamerThuis om de 'sta-op' stoelen te overhandigen aan twee vrijwilligers van het huis: Ina van Rijn en Ineke Legez.

Ina van Rijn benadrukte in haar dankwoord hoe belangrijk het is om het huis te voorzien van comfort en faciliteiten om het verblijf voor de gasten in de laatste fase van hun leven zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien maken dit soort faciliteiten de werkzaamheden voor de vrijwilligers van ThamerThuis gemakkelijker.

Dergelijke giften zijn belangrijk, omdat ThamerThuis door minder subsidie steeds afhankelijker wordt van hulp van het bedrijfsleven en particulieren.

Steentje

Marcel Veenvliet gaf aan dat hij blij is een steentje te kunnen bijdragen. Misja Zwerver van Biri Publications maakte duidelijk dat zeer onder de indruk was van het werk van de vrijwilligers.

Volgens vrijwilligster Ineke Legez zijn er overigens dringend meer vrijwilligers nodig vanwege uitbreiding van diensten. ThamerThuis is bovendien het centrale punt bij de inzet van vrijwilligers bij terminaal zieken thuis. De vraag hiernaar neemt toe en daarom zijn er meer vrijwilligers nodig.Ervaring in de (terminale) zorg is niet vereist. De Stichting biedt opleiding, bijscholing en begeleiding. Meer informatie via 0297-540.536 of www.thamerthuis.nl.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht