Vuurwerkgroep blikt tevreden terug

04 januari 2015

Na een periode van voorbereiding heeft op 29 december de bekende Boerenkoolavond in het dorpshuis "De Quakel" plaatsgevonden. De Vuurwerkgroep heeft uiteraard even stilgestaan bij het overlijden van een van haar leden de heer Piet Kas. Uit respect en ter herdenking hebben zij voorafgaand aan de avond 1 minuut stilte gehouden. Op verzoek van zijn familie en in de geest van Piet, werd daarna meteen begonnen met vrolijke muziek en kon het feest aanvangen. Onder het genot van een borreltje, biertje, wijntje of natuurlijk een glaasje fris hebben de ca. 90 aanwezigen - jong én oud - er een mooi feest van gemaakt. Met veel plezier hebben we opnieuw een aantal bewoners van Ons Tweede Huis mogen verwelkomen. Zij hebben - naar eigen zeggen - genoten en het publiek vergast op een prachtig muzikaal optreden! De lekkere stamppotten, gehaktballen en worst van slagerij Eijk en Veld waren zoals vanouds van prima kwaliteit en iedereen heeft ervan gesmuld.

Onder begeleiding van de zanger Robin en DJ Michel Kas kwam na het eten de polonaise goed op gang en werd er de rest van de avond op fijne muziek verder gedanst en gefeest. Dit jaar werd de bar bemand door de nieuwe beheerder van het dorpshuis, Edward Verburg, heel goed ondersteund door Frank Westerbos.

JAARWISSELING
Hoewel de regels betreffende het afsteken van vuurwerk aangepast zijn en er pas vanaf 18.00 uur afgestoken mocht worden heeft de Vuurwerkgroep toch besloten om vanaf 10.00 uur 's-ochtends te surveilleren. De surveillanten van de Vuurwerkgroep hebben vanaf dat ogenblik de gehele dag en avond rondes gelopen om te voorkomen dat mens en dier in gevaar werden gebracht. Uiteraard werd er tevens op toegezien dat er geen vernielingen plaatsvonden.

Oudejaarsavond had een ander verloop dan de voorgaande jaren. Een enthousiaste groep van twintigers heeft de Kwakelse gemeenschap op een prachtig siervuurwerk getrakteerd. Mannen bedankt!! Verder heeft de avond en nacht een voorspoedig verloop gehad.

Vanaf 00.00 uur opende het dorpshuis "De Quakel" zijn deuren en was iedereen welkom op het dorpsplein om met elkaar het nieuwe jaar te begroeten.

De vuurwerkgroep kijkt heel tevreden terug op - wéér - zeer geslaagde festiviteiten rondom de jaarwisseling en wenst alle inwoners een fantastisch 2015 toe. Misschien heeft u zin om ons de volgende keer te ondersteunen? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers en nieuwe ideeën. Interesse? Geef uw idee aan in ons gastenboek op www.vuurwerkgroepdekwakel.nl , waar u ook de foto's van het afgelopen Boerenkoolavond kunt vinden. U kunt ook contact opnemen  met Paul Boere (voorzitter).

Bron: Vuurwerkgroep De Kwakel

Naar het overzicht