Toplopers aan de start bij Uithoorns Mooiste

13 januari 2015

Zondag 25 januari belooft een prachtige sportmiddag te worden in Uithoorn. Er worden niet alleen veel lopers aan de start verwacht op de verschillende afstanden die nieuwsgierig zullen zijn naar het nieuwe parcours  door Uithoorn en de Kwakel. Er zijn ook een aantal Keniase toplopers/-loopsters die zich al hebben aangemeld bij de organisatie. Op de 10 kilomer komt bij de vrouwen Mercy Chelagat aan de start, zij heeft een een tijd staan van onder de 36 minuten, bij de mannen is dat Weldon Kiprotich die een tijd van onder de 33 minuten heeft gelopen. De grootste topper die aan de start komt op de 10 Engelse mijlen bij de vrouwen is Lucy Macharia, zij heeft een prachtige toptijd van rond 53 minuten staan. In totaal verwacht de organisatie over de 4 afstanden tussen de 1300 en 1500 lopers, o.a. afhankelijk van de weersomstandigheden.

De GeZZinsloop over 1 kilometer voor de kinderen tot en met 11 jaar staat dit jaar extra in de belangstelling  omdat dit evenement het startsein is voor de JOGG-activiteiten die het komende jaar in de gemeente zullen plaatsvinden. AKU, de JOGG-organisatie en de scholen werken heel nauw samen om heel veel kinderen te stimuleren om aan de start te verschijnen.

Mooi nieuwe parcoursen
De deelnemers aan de 5 kilometer zullen na het oversteken van de busbaan en de N196, via het fietspad langs de Noorddammerweg, de Vuurlijn opgaan en na  de oversteek bij het Gezondheidscentrum komen zij via Legmeer-West terug bij de finish.

De 10 kilometerlopers steken bij de Poelweg de N196 over en aan het einde daarvan gaan ze linksaf de Vuurlijn op en vervolgen deze tot de Watsonweg. Na een klein rondje in Meerwijk steken de lopers de N196 over en via de Zijdelweg en de bustunnel gaan alle lopers via de Legmeer naar sportpark Randhoorn.

De 10 Engelse mijlen volgt op de eerste 3 kilometer hetzelfde parcours als de 10 kilometer, maar aan het einde van de Poelweg gaan de lopers rechtsaf de Vuurlijn op. Via de Hoofdweg en het fietspad langs de Noord-Zuidroute komen de lopers bij de brug van Vrouwenakker en daar wordt op het fietspad de Amstel gevolgd naar Uithoorn. Daar wordt de Boterdijk opgepakt tot de Watsonweg en komen de 10 km en 10EM bij elkaar richting de finish.

Starttijden

1 kilometer:                       10.30u.
5 kilometer:                       11.00u.
10 kilometer:                    11.08u.
10 Engelse Mijlen:           11.08u.

Inschrijven voor alle afstanden kan vanaf 9.00u. in de kantine van de Legmeervogels.

Nog meer informatie over Uithoorns Mooiste is te vinden op www.uithoornsmooiste.nl

Bron: D. Plasmeijer

Naar het overzicht