Rummikub levert 6000 euro op

20 januari 2015

Het Open Kwakels ALS Rummikubtoernooi, dat afgelopen weekeinde voor de zesde keer plaatsvond, heeft ditmaal 6.050 euro opgeleverd voor het goede doel.

De financiële klapper van de avond werd gevormd door de loterij. In acht ronden werden vele prijzen weggespeeld, er ging werkelijk niemand zonder prijs naar huis. De 6.050 euro is een voorlopige opbrengst. Dit bedrag gaat nog wat groeien, omdat een aantal mensen rechtstreeks op de site van de actie http://www.alsacties.nl/berry-groen heeft gestort. De opbrengst gaat naar het onderzoek tegen de spierziekte ALS gaat.

Dit jaar waren een kleine 90 inschrijvingen voor het Rummikubtoernooi. De eerste ronde ging over drie spellen. De acht spelers met het minste aantal punten speelden vervolgens een halve finale in twee vierspannen. De beste vier kwamen uit in de finale. Arnout van der Knaap bleek ook dit jaar de sterkste.

Ziekbed
Het toernooi is in 2009 aan het ziekbed van één van de organisatoren geboren. Tijdens haar chemobehandelingen speelde ze met vriendinnen rummikub om de tijd te verdrijven. Na afloop van de chemotherapie wilden ze eigenlijk wel weten wie van hen nu de beste rummikubber was. Een toernooi leek de dames wel wat, maar dan wilden ze het wel meteen verbinden aan een goed doel.

Eveneens in 2009 werd één van hun vrienden getroffen door de dodelijke spierziekte ALS. De link was dan ook gauw gelegd. Het eerste toernooi vond in 2010 plaats. De dames hoopten ongeveer 1.000 euro met hun rummikubtoernooi op te halen, maar het werd meer dan 4.000 euro.

Sindsdien wordt elk jaar het Open Kwakels ALS Rummikubtoernooi gespeeld waarvan de opbrengst naar het onderzoek tegen de spierziekte ALS gaat. De voorgaande vijf toernooien werd in totaal 33.000 euro opgehaald. Een belangrijke bron van inkomsten is het Rad van Fortuin. Hiervoor zijn door ruim 60 winkeliers en bedrijven uit Uithoorn, De Kwakel, Kudelstaart en Aalsmeer belangeloos honderden prijzen beschikbaar gesteld.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht