Kassen langs de Vuurlijn gesloopt

06 februari 2015

De kassen op het perceel Vuurlijn 27 in De Kwakel worden gesloopt. De sloop vindt plaats in het kader van het project 'Ruimte voor Ruimte'.

Het is de vierde keer dat de gemeente in het kader van dit project een overeenkomst ondertekende. De overeenkomst, die afgelopen week officieel werd bekrachtigd, voorziet behalve in de sloop van de kassen ook in het inzaaien van de vrijgekomen grond met gras. Tevens worden er twee vrijstaande woningen gebouwd.

Wethouder Marvin Polak tekende namens de gemeente en de familie Titulaer als (toekomstige) eigenaar van het betreffende perceel.

'Ruimte voor Ruimte' is een uitwerking van een provinciale regeling die erin voorziet dat verspreide kleinschalige en verouderde kassencomplexen in het veenweidegebied langs de Amstel en in het gebied tussen Boterdijk en Vuurlijn worden gesaneerd of verplaatst.

Doel is de ruimtelijke kwaliteit van het gebied te verbeteren. Daarnaast draagt het project bij aan herstructurering van het glastuinbouwgebied en daarmee aan de vitaliteit van de Greenport.

Roy Titulaer: 'Wij zijn blij dat we van deze regeling gebruik konden maken. Het geeft ons de kans om op een unieke locatie aan de Vuurlijn te kunnen wonen en de gemeente Uithoorn weer een stukje mooier te maken.'

Deelname aan de regeling is vrijwillig. De kosten van de sanering worden betaald met opbrengsten uit woningbouw. Daartoe heeft de gemeente het 'Ruimte voor Ruimte Fonds' ingesteld.

Met het inzaaien van gras krijgt het perceel aan de Vuurlijn 27 de bestemming weidegrond. De bestaande bedrijfswoning wordt een burgerwoning. Aan de voorzijde langs de Vuurlijn zijn twee percelen aangewezen die de familie Titulaer ter verkoop aanbiedt. Daarop kunnen twee vrijstaande woningen komen.

 

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht