Gymnastiek voor de jeugd bij KDO-DAG

06 maart 2015

DE KWAKEL - KDO-DAG biedt de mogelijkheid gratis proeflessen te volgen om de jeugd in beweging te krijgen. Voor kinderen is het namelijk belangrijk voldoende te bewegen om de motoriek (bewegingsvaardigheid) te ontwikkelen.

De motoriek is onder te verdelen in grove motoriek en fijne motoriek. De grove motoriek omvat bewegingen als lopen, rennen, springen en zwaaien, etc. De fijne motoriek zijn de fijnere bewegingen die bijvoorbeeld nodig zijn voor het strikken van de schoenveters, schrijven, knippen en tandenpoetsen. Gym voor kinderen richt zich op het ontwikkelen van verschillende delen van de motoriek.

Basisvormen
Alle basisvormen van bewegen (klimmen en klauteren, lopen, springen, gooien (mikken) en vangen, balanceren) komen aan bod, waardoor een brede ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast is er veel aandacht voor samenwerken en spelletjes. Het plezier in bewegen staat voorop.

Op school wordt al wel veel aandacht aan gymnastiek besteed. Het onderwijsstelsel in Nederland geeft echter niet de mogelijkheid om elke dag met de klas naar de gymzaal te gaan. Volgens KDO-DAG is het belangrijk dat kinderen ook na schooltijd bewegen en zich verder ontwikkelen, zodat zij geen achterstand oplopen.

Op proef
Er zijn lessen voor alle kinderleeftijden, waarbij kinderen op proef mee kunnen doen. Peutergym (2,5 tot en met 4 jaar) op woensdag van 15.45 tot 16.30 uur, gymnastiek (5 tot en met 7 jaar) op maandag van 15.30 tot 16.30 uur, gymnastiek (7 tot en met 9 jaar) op maandag van 16.30 tot 17.30 uur en turnen (vanaf 10 jaar) op maandag van 17.30 tot 18.30 uur. Verder is er op woensdag de selectiegroep van 16.30 tot 18.00 uur.

De lessen op maandag worden gegeven door Marianne Kleijer en op woensdag door Mark Wens (tijdens zwangerschapsverlof Marjolein). De lessen zijn in de KDO-sporthal KDO (ingang scholen).

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht