Boom dwarsboom in Tourhome

08 juli 2015

DE KWAKEL - De stembus was vrijdagavond al bijna gevuld met voorspellingen van de tijdrit, toen er berichten in het Tourhome circuleerden dat Lars Boom niet mee zou doen. In allerijl werden er herstellappen in de bus gedaan, Boom eruit en een andere renner erin. Zou de volgende dag Boom toch nog aan de start verschijnen?

Zaterdag ging een delegatie van het tourspel dit persoonlijk controleren. Met een bus vertrokken zo'n veertig renners naar Utrecht om daar een geweldige dag te beleven. Zij waren vroeg genoeg om mooie plekken te bemachtigen. Een groepje onder de bomen, een ander groepje op een mooi terras en er was een groep die het hele parkoers rondliep.

Indrukwekkend was het aanzwellende geluid van de mensenmassa als een Nederlandse renner passeerde. Ook Boom kwam voorbij, maar net niet snel genoeg om bij de eerste tien te eindigen, een verademing voor enkele renners van het tourspel.

Met een mooie ervaring rijker werd de terugreis naar het Tourhome aanvaard. In de bus werden de gescoorde punten geteld en nieuwe lappen in elkaar gezet. Er werd een nieuwe boom opgezet, misschien meer kans met Neeltje Jans. Voorlopig ziet het er naar uit de Bas Plasmeijer en Jeroen Meijer de eerste gele trui gaan betwisten. Zij scoorden maar liefst negen punten met de verrassende uitslag van de tijdrit.

Jeroen probeert een trend te zetten door vegetarisch te koersen, mocht dit aanslaan dan blijft de catering van het Tourhome, Gerda Voorn, wellicht met heel wat bitterballen zitten. De officiële stand in het Tourhome kan nog even op zich laten wachten. Mira, die de uitslagen nakijkt, worstelt nog wel even met de herstellappen.

Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht