Het 9e open Kwakelse Jeu de Boules kampioenschap

25 juni 2015

Zaterdag 20 juni organiseerde de plaatselijke Jeu de Boules Club "Het Wilgenhofje De Kwakel" voor de negende keer het open Kwakels Jeu de Boules-toernooi. We troffen het met het weer: droog, geen wind en we speelden op een prachtige jeu de boules baan, op een prachtig Jeu de Boules Complex midden in een mooie wijk in het hart van De Kwakel, De Wilgenhof.
We hadden deze middag 22 deelnemers (m/v). We begonnen om 18.00 uur. Er werden 3 ronden gespeeld en er werd in alle ronden door knap strijd geleverd. Deze duurden dan ook soms langer dan anderhalf uur per ronde!
Tussen de ronden door nuttigden we koffie en een drankje in de mooie partytent die ons geschonken was door keurslagerij Gert Stronkhorst. Om ongeveer 21.30 uur was de uitslag bekend.
Wil Kennis en Tiny Smits-Vlasman stonden beiden op de 3e plaats (3 gewonnen + 20) en zij moesten daarom een barrage spelen, die door Wil gewonnen werd. Tiny eindigde daardoor op de 4e plaats. Een prachtig resultaat, want vanwege haar blessure heeft zij een groot gedeelte van de competitie niet meegedaan. Anno van der Wal eindigde als 2e (3 gewonnen + 21) en op de 1e plaats eindigde André de Jong (3 gewonnen + 27).
De prijsuitreiking door spreekstalmeester Cor Onderwater vond plaats in de tent van TAVENU tijdens het Midzomeravondfestival. De prijzen en bloemen werden geschonken door Duo Plant, hiervoor namens alle deelnemers onze hartelijke dank. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd toernooi, en kijken uit naar volgend jaar voor ons 10e open Kwakels Jeu de Boules-toernooi.

Bron: Jeu de Boules club

Naar het overzicht