Britt uit De Kwakel keert terug in Down for Dummies

14 juli 2015

Britt Stolker keert terug in het programma ‘Down Voor Dummies' van BNN. Britt woont bij woonvoorziening De Kwakel van Ons Tweede Thuis en werkt in Amstelveen. Zij gaat aan de nieuwe presentator Chris Zegers vertellen hoe het is om te leven met het syndroom van Down.

Chris Zegers, die Barry Atsma opvolgt als presentator, volgt het leven van Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd, vier jongeren met het syndroom van Down. Ze nemen Chris mee in hun leven en delen open en eerlijk alles over hun zoektocht naar zelfstandigheid, hun ambities en de liefde.

FeestVoor Zegers is het voor het eerst dat hij een programma presenteert dat niets met reizen te maken heeft: "Het is echt een feest en een voorrecht om dit programma met Britt, Sophie, Tobias en Sjoerd te maken", zegt de nieuwe presentator. "Ze zijn open en ontwapenend en tegelijkertijd ook energiek en vol humor. Ik vind het geweldig ze steeds beter te leren kennen en ik denk dat de kijkers ze ook heel snel in hun hart zullen sluiten."

Britt Stolker vindt het heel belangrijk om mee te werken aan het programma. "Het gaat er om dat mensen respect voor ons hebben en dat ze zien wie we zijn en wat we doen", zei ze eerder in het magazine van Ons Tweede Thuis. Down Voor Dummies is vanaf 3 september iedere donderdag om 22.10 uur te zien bij BNN op NPO 1.

Klik om een indruk te krijgen van het programma Down voor Dummies:

Bron: Jan Balk, Dichtbijredacteur

Naar het overzicht