In den Ossewaerd' ontvangt ondernemers

24 augustus 2015

DE KWAKEL - In de net in gebruik genomen kookstudio annex bed & breakfast 'In den Ossewaerd' aan de Vuurlijn vindt 18 september een nieuw evenement plaats. De ondernemers van alle in De Kwakel gevestigde bedrijven, lid of geen lid van de Kwakelse Ondernemersvereniging, zijn uitgenodigd voor de eerste Kwakelse Ondernemersdag.

Hoofddoel van deze bijeenkomst is de ondernemers met elkaar in contact te brengen, gelegenheid bieden tot netwerken. Rond 18.00 uur zullen eigenaren Rens Jan en Marleen Ossewaarde en hun team de ondernemers een verrassend driegangen buffet voorschotelen.

'Ik denk dat De Kwakelse ondernemers veel meer voor elkaar kunnen betekenen dan tot nu toe het geval is,' aldus voorzitter van de Ondernemersvereniging De Kwakel Wim van Scheppingen. 'Vandaar dat we deze dag organiseren, mede ingegeven door de opening van deze bijzondere, in het oog springende onderneming, de parel van het Vrije Noortveen. Wel voor uiterlijk 6 september opgeven door een mailtje naar ondernemersdag@kwakelseondernemersvereniging.nl '

Programma

Vanaf 16.00 is de ontvangst, waarna voorzitter Van Scheppingen de middag rond 16.30 zal openen. Verder zal eigenaar Rens Jan vertellen over wat er allemaal gaat gebeuren in hun onderneming en later die dag ook rondleidingen geven door het gebouw. Een andere spreker is oud-Kwakelaar Ton van Oostwaard. Hij komt vertellen over het concept dat hij ontwikkeld heeft. Een nieuwe invulling van de Stelling van Amsterdam, waar de Vuurlijn onderdeel van is: geen toeval dus dat Ton hier zal aanschuiven. Om kort te gaan, de honderdjarige Stelling krijgt een groene invulling en gaat daarmee rolmodel staan voor het gebied binnen de Stelling, Amsterdam en wijde omgeving. Een uitgekiende mix van speciaal ontwikkelde plantensoorten die door hun fijne beharing een zeer grote bijdrage leveren aan de afvang van fijnstof en en passant de grootste leverancier van groene massa gaat worden voor de biovergistingsinstallatie die bij Schiphol gaat verrijzen. Dit project trekt wereldwijd interesse en kan door de vraag naar dat specifieke plantmateriaal een boost gaan opleveren voor de in onze regio verkommerende tuinbouwsector. De dag eindigt rond 20.30 uur.

Ondernemersfonds

'Het is onze bedoeling van deze ondernemersdag een jaarlijks terugkerend evenement te maken,' aldus bestuurslid Wout van Tol. 'De middag is geheel gratis, maar wordt toch door de ondernemers zelf betaald. Elk bedrijf draagt een heffing van tien procent af bovenop de OZB aan de gemeente Uithoorn. Dit komt in een potje genaamd ondernemersfonds terecht. Voor speciale acties en evenementen zoals de Sinterklaasintocht, onlangs de bloemrijke aankleding van ons dorp en voor deze middag kan een beroep gedaan worden op dit fonds. Het ingehouden geld komt dus nagenoeg in zijn geheel ten goede aan het gebied waarin het geheven is. We weten alleen niet of dit fonds eeuwig blijft bestaan, vandaar dat het zaak is dat de ondernemers van De Kwakel zich aansluiten bij de Ondernemersvereniging zodat een dag als deze ook in de toekomst georganiseerd kan worden. Bovendien is de 50 euro die dat per jaar kost maar een minimale investering voor het profijt dat men hier van kan hebben.'

Meer informatie: http://kwakelseondernemersvereniging.nl

Bron: Geplaatst door: JvD - Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht