Restauratie Damsluis bij de Kwakel

02 oktober 2008

De Damsluis bij de Kwakel wordt komende maanden grondig gerestaureerd. De Damsluis is een provinciaal monument en maakt onderdeel uit van de Stelling van Amsterdam. Metselwerk, de houten balken en de bijzondere peilschaal op het monument worden hersteld en vernieuwd.

De Damsluis is tussen 1891 en 1893 aangelegd voor de Stelling van Amsterdam. Het maakt onderdeel uit van de Vuurlijn in de gemeente Uithoorn. Over deze Vuurlijn loopt een onverhard wandelpad, waarbij wandelaars een mooi zicht hebben op de Damsluis. Komend jaar wordt dit wandelpad onderdeel van een lange afstand wandelroute over de Stelling van Amsterdam met een totale lengte van 135 kilometer.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht is eigenaar van het monument en zal de restauratie laten uitvoeren. De totale kosten van de restauratie bedragen € 150.000. De provincie Noord-Holland heeft € 50.000,- beschikbaar gesteld vanuit het Investeringsbudget voor het Landelijk Gebied (ILG) van de Stelling van Amsterdam. Het waterschap stelt de rest van het bedrag beschikbaar. De werkzaamheden worden begin december afgerond.


De uitvoerende taak van het waterschap Amstel, Gooi en Vecht wordt verricht door Waternet. - © AGV 2009

Bron: website AGV

Naar het overzicht