Rene de Jong matchwinnaar voor damclub K&G

07 oktober 2015

Maandagavond togen de Kwakelse dammers naar Haarlem voor hun eerste bondswedstrijd in de hoofdklasse van Noord-Holland. Verleden seizoen werd thuis met 5-3 verloren van HDC, Kunst en Genoegen was op wraak belust. In het denksportcentrum van Haarlem gebeurde het eerste uur niet veel op de borden , alleen kopman Wim Keessen bevond zich enigszins in een roerend vaarwater.

Toen de stand begon te kabbelen besloten de nummers een van hun club tot remise, 1-1. Het zou lang duren voor er enige tekening in de strijd kwam, Rene nam het voortouw, hij nam initiatief wat zijn tegenstander onder druk zette. In een ijdele poging zich te ontworstelen nam de Haarlemmer een verliezende ontsnapping, 1-3 voor K&G. Inmiddels zag Adrie Voorn zijn geest al dwalen en tekende bijna zijn nederlaag, maar gelukkig gaf zijn opponent hem nog een kans. Met beide handen greep Adrie deze strohalm, het werd remise en daardoor 2-4 voor Kunst en Genoegen. Al de ogen waren nu op nestor Piet van der Poel gericht, deze tachtigjarige damliefhebber in hart en nieren moest alle zeilen bijzetten om de lange lijn over te steken. Dit wist Piet fraai af te dwingen en daardoor de remisehaven te bereiken. Genoeg om zijn team de eerste zege van dit seizoen te schenken, 3-5 voor het vlaggenschip van de dammers uit De Kwakel. Over twee weken varen zij weer uit naar Almere om daar ook voor een stunt te zorgen.

De overige dammers van K&G hielden elkaar bezig in 't Fort De Kwakel. Voor de strijd om de bekercompetitie kreeg Henk Springintveld zijn eerste nederlaag te slikken. Hij verloor nota bene van meerijder Wim Konst, waardoor Wim na de partij naar Nieuwveen kon gaan lopen. Piet Terlouw nestelde zich naast Henk aan de kop middels een zege op Kees Harte. Ook broer Jos moest in het damstof bijten en wel tegen zijn teamleider Leo Hoogervorst. Daarmee stelde Jos wel zijn plek in het 2e team veilig dat aanstaande maandagavond DC Zaanstreek op bezoek krijgt. Jan Bartels wist tenslotte Bert van Wermeskerken te verschalken en daarmee een mooie damavond af te sluiten.

Bron: Geplaatst door: A. Verheij - Bron: A. Voorn

Naar het overzicht