Schilderbeurt knapt basisschool De Zon op

14 oktober 2015

DE KWAKEL - Een betrokken ouder heeft basisschool De Zon aan een gratis schilderbeurt geholpen.

De centrale hal heeft een opknapbeurt ondergaan dankzij een betrokken ouder, Jacco Drost, die tevens medewerker is van verfproducent Sikkens. Hij sloot aan op het project Kleureninitiatief NL, met als resultaat de hal van de school nu in fraai groen en blauw gestoken is.

Medewerkers van de verfproducent voorzien dit schooljaar specifieke of gezamenlijke ruimten op scholen van een gratis schilderbeurt. Het schilderwerk van een lokaal of gemeenschappelijke ruimte, zoals de aula, gymzaal of hal, wordt gedaan door leerlingen van de schildersvakschool onder begeleiding van gepensioneerde medewerkers uit de schilderbranche. Zo komen leerlingen van de betreffende scholen bovendien in aanraking met het schildersvak.

Kleurinitiatief NL is voortgekomen uit de wens van medewerkers om in hun directe omgeving maatschappelijk bezig te zijn. Er zijn sinds september al vier scholen opgeknapt en er volgen er nog negentien.

De kinderen van De Zon hebben ook een educatiepakket gekregen en les over kleur. Sikkens verzorgt het hele project, van kleuradvies en verf tot en met uitvoering. Het schilderen is uitgevoerd door leerlingen van het ROC Leiden.

Kennismaken met techniek is een speerpunt voor De Zon. Vanaf groep één leren kinderen al over techniek in een speciaal technieklokaal.

Bron: Bron: Dichtbijredactie (Witte Weekblad)

Naar het overzicht