Wederom zege voor dammers van Kunst & Genoegen

30 oktober 2015

Het eerste team van K&G toog afgelopen maandagavond naar Almere voor de 2e bondswedstrijd in de hoofdklasse van Noord-Holland. Met al twee punten van de wedstrijd tegen Haarlem in de zak was het vertrouwen van de dammers gegroeid.

Verleden jaar werd er nog gelijk gespeeld tegen dit team maar nu ging men voor meer. Op het kopbord trof Wim Keessen een dammer van een hogere rating, maar daar liet Wim weinig van heel. Tot tweemaal toe kon Wim naar dam combineren en daarmee K&G op voorsprong te zetten. Op het 2e bord trof Adrie Voorn een damster die ooit met het Nederlands kampioenschap voor dames meedeed.

Zij speelde zeer snel en Adrie kon haar amper bijbenen. Al snel stond er een hele dunne stand op het bord, remise leek voor de hand te liggen. Maar in het eindspel brak een te snel gespeelde zet de tegenstandster nog op, waardoor Adrie de zege behaalde, 0-4. Piet van der Poel had het inmiddels zwaar te verduren, hij werd flink onder druk gezet. Zijn tegenstander brak door en daar had Piet geen verweer meer tegen, 2-4, de spanning was terug.

Zoals bijna gewoonlijk was Rene de Jong als laatste aan het dammen, remise zou voldoende zijn voor zijn team. Maar Rene wilde meer en kreeg daarvoor ook te kansen, maar de zege kwam er niet uit, wel een verlossende remise, eindstand 3-5 in Kwakels voordeel. Met de volle buit en drie dikke zoenen van Joke ging teamleider Adrie blozend de nacht naar huis in.

Verleden jaar stond K&G bijna onder aan de lijst, nu bijna bovenaan. Over twee weken komt Den Helder, degradant uit de ere klasse, in 't Fort De Kwakel op bezoek. Dan moet blijken of K&G kampioenswaardig is en een eventuele stap naar de ere klasse mogelijk is. Aanstaande maandag speelt het 2e team een thuiswedstrijd tegen Heerhugowaard, komt dat zien of speel een gezellig potje mee bij K&G.

Bron: Geplaatst door: A. Verheij - Bron: A. Voorn

Naar het overzicht