Tafeltennissen voor ontspanning

28 december 2015

De Kwakelse tafeltennisvereniging voor ontspanning (TVO) deed haar naam wel eer aan op de laatste speelavond van het jaar: het oliebollentoernooi voor dubbels was zeer geslaagd!
Toernooi-organisator Ton Donicie had het allemaal goed verzorgd. Er waren bokalen en bokaaltjes, scorelijsten met pennen, en natuurlijk oliebollen.

De namen van de deelnemers gingen in de grote bokaal en daaruit werden de dubbelpartners getrokken. Niemand wist dus van tevoren met wie hij/zij zou dubbelen. Dat leverde interessante combinaties op en dientengevolge ook interessante partijen. Daarbij werd niet alleen veel gezwoegd, maar vooral ook veel gelachen. En ook de rustende spelers langs de kant lieten zich niet onbetuigd. Vol medeleven en enthousiasme moedigden zij de strijdende teams aan, af en toe onderbroken voor een gang naar de gezellige bar van het dorpshuis.

TVO sloot met deze nieuwe traditie het 35-jarig jubileum af. Ooit begonnen als vriendenclubje dat rond 1970 speelde op een boerderij aan de Vuurlijn, werd het in 1980 een vereniging om ruimte te kunnen huren in het dorpshuis. Er zijn nog enkele leden van die begintijd, maar (gelukkig) zijn er ook leden die ver na die tijd zijn geboren! Het jongste lid is zeventien, het oudste vijfenzeventig. En een plezier dat zij samen hebben!

De vaste speelavond is op maandag. Competitie wordt alleen onderling gespeeld, en dan nog alleen als je je daarvoor opgeeft. Want tafeltennis is bij TVO altijd voor je ontspanning!

Uitslag oliebollentoernooi 2015:
1- Fredo Hamer/Gerard Verheul
2- Frans Bartels/Jan van Schaick
3- Irma van Dam/Ton Dominicie
4- Dirk de Lange/Peter Wiering

Bron: Ben Voorend

Naar het overzicht