Fortcross De Kwakel groot succes

17 januari 2016

Onder heerlijke winterse omstandigheden is de Fortcross de Kwakel verreden. Het had in de nacht licht gevroren en een ietsepietsie sneeuw was er gevallen. Tijdens de races werd het parcours wel weer wat modderiger en gladder. Voor het publiek was het goed toeven rondom het fort, want de zon scheen in overvloed. En met alle klimmen en afdalingen ook genoeg spektakel.

Bij de jeugd waren er leuke startvelden en werd er hard gestreden om de fortcross titel! Bij de jongste jeugd ging nieuw lid Duuk van de Haagen er als een speer vandoor en dit hield hij tot de finish vol! Hierachter werd Mike Derogee tweede. Knap werk, want beide jongens hadden op zaterdagavond nog een nationale cross in Helmond gereden en ook daar reden ze met een 16e en 17e plaats een goede koers. Bij de oudste jeugd ging de zege naar de sterke Danny Plasmeijer voor Mees van Smoorenburg.

Uitslag jeugd 8-11 jaar: 1 Duuk vd Haagen, 2 Mike Derogee, 3 Jarno Weltman, 4 Siem v Smoorenburg, 5 Bo Versteeg, 6 Teun Wahlen, 7 Jesse de Vries, 8 Jasmijn Wiegmans, 9 Davey Monsuurs, 10 Sen Haasbroek, 11 Mees van Duren (met pech)

Jeugd 12-14 jaar: 1 Danny Plasmeijer, 2 Mees v Smoorenburg, 3 Chris Oosenbrug, 4 Flip v Walraven, 5 Sven Buskermolen, 6 Raoul v Zijl, 7 Kiki Jansen, 8 Tonko Klein Gunnewiek.

Na de jeugd mochten de recreanten/nieuwelingen en dames hun kunsten laten zien. Het hele veld werd tegelijk weggeschoten. De recreanten Ruben Pepping en Guido Coers namen de leiding maar moest later toch toelaten dat zij door een aantal dames en nieuwelingen werden bijgehaald. Nieuweling Ian van de Berg startte ook sterk, maar helaas zorgde een afgelopen ketting ervoor dat hij wat terug viel. De wedstrijd werd gewonnen door de sterke Anne Huinen voor kersvers Nederlands kampioen veldrijden (bij de nieuweling meisjes) Eva Bijwaard.
Uitslag dames: 1 Anne Huinen, 2 Eva Bijwaard, 3 Rosan Koper, 4 Diana Kuipers.

Nieuwelingen: 1 Bob Gerritsen, 2 Ian van de Berg
Recreanten: 1 Guido Coers, 2 Ruben Pepping, 3 Dennis Verlaan, 4 Bart van Montvoort, 5 Paul Volgering, 6 Bas Verbree

Het grootste startveld was er bij de 40+ groep, waar 24 renners acte de presence gaven. Brian Burggraaf nam vanaf de start de leiding. Frans van Heteren had pech bij het inrijden met een lekke band en een kapotte schoen, maar wist zich tijdens de wedstrijd langzaam maar zeker naar voren te rijden. Uitslag: 1 Brian Burggraaf, 2 Frans van Heteren, 3 Walter Wahle, 4 Wilfred Zeijerveld, 5 Frank Nijsen, 6 Bart van Kesteren, 7 Sjon vd Berg, 8 Maarten de Jong, 9 Paul van de Aar, 10 Cock Fangmann.

Bij de 40- ging Jeroen Breewel net even brutaler van start dan ACC winnaar Bart de Veer. Jeroen wist zijn voorsprong goed vast te houden en Bart maakte iets teveel fouten om het Jeroen lastig te maken. Menno van Capel kon soms aanpikken bij Bart en moest soms een gaatje laten vallen, maar de strijd tussen deze jongens was leuk om te zien.

Uitslag 40-: 1 Jeroen Breewel, 2 Bart de Veer, 3 Menno van Capel, 4 Dennis Moolhuijsen, 5 Joost SpringintVeld, 6 Kenny Nijssen, 7 Thijs Leijgraaf, 8 Robin Leijgraaf, 9 Koen de Best, 10 Jeroen v Pierre, 11 Lars Wiebes, 12 Sven Wiebes

De organisatie, Peter Wiebes en Berto Blom, maakte deze wedstrijd mogelijk. Wim Veenboer had Peter geholpen om weer een leuk parcours uit te zetten. En ook zonder het jurycorps en de Erna bij de inschrijftafel was de wedstrijd niet mogelijk geweest.

Bron: 0297-online

Naar het overzicht