Harry van Pierre District Kampioen Masters 40 + 2016 van Noord-Holland

01 juni 2016

Die dag voelde de Kwakelaar Harry van Pierre zich erg goed en besloot die dag in de aanval te gaan. Na 3 ronde demarreerde hij weg met Serge van de Putten. Na ruim 14 kilometers samen op kop gereden te hebben, begon van der Putten te twijfelen aan de ontsnapping, het gat werd kleiner en ze moesten nog ruim 35 kilometer. Het peloton sloot weer aan bij de 2 koplopers.
Na vele aanvallen en opnieuw de nodige uitlooppogingen ontstond er weer een kopgroep van zes man. Hier waren weer de eerste uitlopers bij Serge van Putten en Harry van Pierre, verder Folkert Zwiers, Pierre Deen, Marcel Beukers en nog een Kwakelse renner Edwin de Graaff.
De kopgroep vloog door de laatste bocht, Harry op kop, de wind van opzij, hij moest nog 200 meter met Edwin de Graaff in zijn achterwiel. Marcel Beukers en Pierre Deen sprintte links van hem. Harry wilde niet meer verliezen hij was immers de meest aanvallende renner van die dag. Hij zag nog een schaduw van rechts, maar sterke Harry drukte zijn fiets een Cannondale uit de winkel van zijn werkgever Van Rijn, als eerste over de Finish lijn. Een prachtig resultaat, van Harte Gefeliciteerd namens het bestuur van de Stichting De Kwakel Toen & Nu.
Uitslag van het District Kampioenschap van de Masters 40 + 2016 van Noord-Holland:
1. Harry van Pierre (De Kwakel)
2. Pierre Deen (Amsterdam)
3. Marcel Beukers (Petten)
4. Edwin de Graaf (De Kwakel)
5. Folkert Zwiers (Wormer)
6. Serge van der Putten (Amsterdam)

Naar het overzicht