Dromen van geel in Tour de Kwakel

03 juli 2016

In Normandië werd afgelopen weekend de Tour de France in gang geschoten. In deze eerste dagen is er veel te winnen. Zo staan naast ritzeges ook de eerste gele, groene en witte (met bolletjes) truien op het spel. Er is echter ook veel te verliezen. Valpartijen en lekke banden liggen in deze hectische eerste dagen op de loer. In De Kwakel voltrekken de eerste dagen van het tourspel zich vergelijkbaar.

Zo legde Plat Voorn direct al zijn troeven op tafel door in de eerste rit Mark Cavendish te voorspellen. Dit leidde tot gefronste wenkbrauwen in het Tourhome, met name bij Jeroen Meijer. Rond vijf uur was het echter “Peer” die nat ging en streek Plat alle roem op. Saillant detail is dat Jeroen kopman is van de ploeg met waterdrager Plat. Zo werd het toch nog een maatslag. De vraag die achterbleef na een gezellige kaartmiddag in het Tourhome was: moet Plat kleur gaan bekennen na het weekend?

Na de rit van zondag is dat nog maar zeer de vraag. Peter Sagan vond in zijn regenboogtrui eindelijk weer eens de pot met goud aan de finish van een Touretappe. Ondanks zijn vele tweede plaatsen van vorig jaar had een groot aantal Kwakelse deelnemers dit jaar toch weer vertrouwen in hem gesteld. Zo ook Jim Voorn, die volgens onbevestigde bronnen maar liefst 14 punten overhield aan deze tweede etappe.

Vooralsnog is de winnares van vorig jaar, Cynthia van den Berg, de Contador van De Kwakel. Waar Contador tweemaal hard in aanraking kwam met het Franse asfalt, botste Cynthia hard tegen de hoge verwachtingen op. Wie de eerste gele trui van deze Tour de Kwakel aan mag trekken weten de deelnemers maandag door middel van de standenlijsten in het Tourhome. De trouwe lezer zal voor de eerste officiële standen moeten wachten tot het verslag van volgende week of moet zondag rond 12.00 afstemmen voor het radioverslag op Rick FM.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht