Tour de Kwakel: Ron Plasmeijer op roze wolk

11 juli 2016

Voor de renners in de Tour de France was er afgelopen week geen wolkje aan de lucht. In goed weer en zonder grote valpartijen sprintte en punchte zij de eerste Tourweek door. In De Kwakel dreven er deze week wolken in alle soorten en maten door het Tourhome.

Zo verklaarde Ron Plasmeijer op een roze wolk te leven. Toch waren de trui en pet die hij meerdere dagen mocht dragen geel. Mogelijk is Ron nog ergens blijven steken in zijn kleurverandering van rode lantaarn naar gele trui. Feit blijft dat hij na de 7e etappe zowel het algemeen- als extra-puntenklassement aanvoert. Zijn ploeggenoten van de leidende ploeg Bourg-d’Oisans (Mario van Schie, Alfred van der Belt, Kees van der Meer en Jan Tilburgs) zijn in de wolken met Ron.

Ook Bart Peek en Berry Schalkwijk rijden met hun hoofd in de wolken. Bij Bart hebben deze de natuurlijke kleur vanwege de witte jongerentrui. Berry is de (plaatsvervangende) drager van de rode trui voor de renner met de meeste extra punten. Extra bijzonder omdat hij zich ondanks zijn liefst 11 extra punten in de onderste regionen van de algemene ranglijst bevindt.

Donkere wolken pakten zich deze week samen boven Theo Bartels. Hij deed bij binnenkomst direct zijn lap in de blauwe melkbus, maar werd even later door iedereen verteld dat de finish de volgende dag toch echt wel verraderlijk omhoog liep. Daarop besloot hij een herstelbriefje in de bus te doen. Theo moest de volgende dag wel even stoom afblazen toen de finishstraat qua stijging meer weg had van de Col de Kuil en het een reguliere massasprint werd. Hij kreeg nu maar twee punten bijgeschreven, in plaats van de acht met zijn originele lap.

Gelukkig schijnt achter de wolken altijd de zon. Het Kwakelse peloton kijkt uit naar een week met een aantal zeer mooie bergetappes. Donderdag rijden de renners wellicht de wolken in op de torenhoge Mont Ventoux. In De Kwakel wordt gerekend op een zonnetje voor de jaarlijkse Tour de Kwakel BBQ.

Hieronder de standen na de 7e etappe

Algemeen klassement
1. Ron Plasmeijer 52
2. Arthur Franken 51
3. Bart Peek 50
4. Bertil Verhoef 50
5. Jim Voorn 49

Rode trui
1. Ron Plasmeijer 15
2. Berry Schalkwijk 11
3. Jelle de Jong 11

Ploegenklassement
1. Bourg-d’Oisans 157
2. Nice 155
3. Montpellier 153

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht