Gezellige afsluiting Tour de Kwakel

05 augustus 2016

Afgelopen vrijdag kwamen de deelnemers van de Tour de Kwakel voor de laatste keer dit jaar bij elkaar in het Tourhome. Op deze avond werden de prijzen van de 61e editie van de Tour de Kwakel uitgereikt en konden de deelnemers onder het genot van een hapje en een drankje nog eens terugkijken op bijna vier weken Tour.

De prijzen waren dit jaar beter verdeelt dan afgelopen jaar. Cynthia van den Berg moest alle drie de truien, gesponsord door Albert Heijn Jos van Berg, afstaan. De gele trui aan buurman Arthur Franken. De witte trui voor beste jongere aan haar vriend Bart Peek, die zijn laatste kans op het wit (volgend jaar wordt hij 30) met beide handen aangreep. De rode trui liet Cynthia aan Ben de Bruin, een oudgediende die lang gewacht had op zijn eerste individuele Tour-prijs.

De klassementen van de truien werden met een ruime marge beslecht, zo ook het algemeen klassement. De door WeKo souvenirs gesponsorde petten waren voor de ploeg Gérardmer van Arnoud van der Knaap, Sjors Kas, Nick Verlaan, Petra van Leeuwen en Ton Onderwater. Voor laatstgenoemde een mooi afscheid van de Tour de Kwakel. Hij hangt zijn gouden lappen aan de Indonesische palmbomen en werd vanwege zijn verdienste als directielid van de Tour de Kwakel extra in het zonnetje en de bloemen gezet.

Gonny Franken, vrouw van winnaar Arthur, werd gekroond tot beste vrouw van deze Tour. Net voor Arianne van Wees, die als troost wel de Pietje Verhoef-prijs kreeg voor haar prestaties in de twee tijdritten. Krek van Leeuwen was de beste middenmoter en kreeg de Frank Vlasman-prijs voor zijn 50e plaats in het eindklassement. Berry Schalkwijk sluit de rij in dit klassement, waardoor de rode lantaarn een prominent plekje op het dorp krijgt.

Van het uitgereikte prijzengeld ging maar liefst €275,75 in de pot voor het goede doel. Stichting Corantijn zal het geld gebruiken om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de lokale bevolking binnen Suriname op geestelijk, sociaal, medisch en onderwijskundig gebied.

Al met al kan de Tourdirectie terugkijken op vier hele mooie weken. Onmisbaar voor dit succes waren Ton Vlasman, Gerda Voorn en Willem en Myra Wahlen. Maar dank gaat ook uit naar de 100 deelnemers die er een sportief en gezellig feest van hebben gemaakt. Een tevreden wielergroet en op naar volgend jaar!

Foto: Dirk Plasmeijer

Algemeen klassement
1. Arthur Franken 127
2. Bart Peek 122
3. Joost Kooij 118
4. Jelle de Jong 118
5. Nick Verlaan 117
6. Ben de Bruin 117
7. Sven Vlasman 116
8. Bas Plasmeijer 116
9. Adrie Voorn Bal 115
10. Sjors Kas 115
50. Krek van Leeuwen 107
100. Berry Schalkwijk 86

Rode trui
1. Ben de Bruin 29
2. Jelle de Jong 26
3. Bart Peek 25
4. Arthur Franken 23
5. Gonny Franken 23

Ploegenklassement
1. Gérardmer 382
2. Montpellier 377
3. Lourdes 374
4. Parijs 372
5. Reims 369

 

Naar het overzicht