Loterijclub “Kapan Menang” viert 65 jarig bestaan

07 november 2016

Zaterdag 5 november vierde de loterijclub Kapan Menang (betekenis is “wanneer winnen wij”) haar 65 jarig bestaan op de Boterdijk bij secretaris Marga Kouw.
Na het nuttigen van een lekker bakkie troost en een heerlijk door bakkerij Westerbos geschonken petit four, werd de door Willem de Hertog ontworpen logo, welke is gemaakt uit een bedankbrief die ooit door de indiegangers was gestuurd naar het thuisfront, onthuld door de voorzitter Joop van Diemen. Daarna ging de groep naar het Haarlemmermeermuseum. Zo dichtbij, zo een leuk museum en niemand was er ooit geweest. Bij thuiskomst volgde er weer een verrassing. Deze was voor Co Plasmeijer. Hij kreeg vanwege zijn 50 jarig lidmaatschap een oorkonde, placemat en mok voorzien van het nieuwe logo overhandigd. Daarna werd er flink gegeten van een Indisch buffet en duurde het feest, welke opgeluisterd werd door duo Cor en Ben nog tot in de late uurtjes.
Kapan Menang is in 1951 opgericht door 22 Kwakelse militairen die na de 2de wereldoorlog tijdens de politionele acties in het toenmalige Ned. Indië dienden. Het maximum aantal leden werd op 25 gesteld en was alleen toegankelijk voor heren. De laatste oorspronkelijke deelnemer Jan van Kessel is ons in 2015 ontvallen. Het doel was om contact met elkaar te houden en hun opgedane ervaringen in Indië uit te wisselen. Natuurlijk werden er ook loten gekocht met de hoop dat er wat over zou blijven, zodat de feestavonden kostendekkend konden zijn. Dit was en is nog steeds een ijdele hoop want er moest altijd bijbetaald worden. Ondanks de slechte resultaten bleven de leden zeer trouw en was het haast niet mogelijk om lid te worden. De club heeft een keer een uitzending van de Staatsloterijshow bij mogen wonen en tot nu toe is het enige resultaat dat de groep een fiets gewonnen heeft. Door een natuurlijk verloop zakte het ledental. In 2014 was het ledental 15. Er moest weer nieuw leven in de club geblazen worden. Er werd voorgesteld om ook dames toe te laten. Dit heeft ertoe geleid dat de club weer voltallig is en er weer een wachtlijst is om toe te mogen treden tot de club.

Bron: Marga Kouw

Naar het overzicht