Boom structuur Anjerlaan 2008 -2009

07 februari 2009

De kwaliteit van de bomen (elzen) in de Anjerlaan ging zienderogen achteruit. In het verleden zijn al enkele bomen gerooid omdat deze waren aangetast. Momenteel zijn er weer enkele bomen waarvan de vitaliteit te wensen overlaat en afsterven. Om het afbreken van takken te voorkomen zijn deze bomen gerooid.

Daarnaast stonden er in de Anjerlaan drie verschillende soorten elzen, wat een rommelig beeld gaf. De kronen van bomen die aan weerszijde langs de Anjerlaan stonden waren erg groot geworden, waardoor de belevingswaarde van de laan erg somber was geworden. Ook waren er bewoners die erg veel hinder van de bomen ondervonden. De rooi werk-zaamheden zijn uitgevoed in de week van 12 december 2008 . De oude bomen dateerden uit 1963-65 en 1969-70.

Vorig jaar zijn ter hoogte van de school De Zon zuilvormige iepenbomen geplant. Dit soort zal worden doorgezet tot de Rozenlaan, zodat er een uniforme boomstructuur in de Anjerlaan ontstaat. Een vijftal elzen uit 1995 zijn op 16-01-2009 verplant naar het grasveld aan de Rozenlaan nabij de toegang naar het egeltjesbos.

De Kwakel 07 februari 2009
De gemeente heeft de 46 nieuwe iepenbomen aan de Anjerlaan geplant, hiermee heeft de Anjerlaan een evenwichtige boomstructuur gekregen. Naar verwachting zullen de nieuwe iepen de komende 30 à 40 jaar het "groen beeld'' van deze laan gaan bepalen.

Naar het overzicht