Gouden bruiloft voor Wil en Joke Kennis

02 maart 2017

De Kwakel - Donderdag 2 maart jl. vierden Wil en Joke Kennis-Overes aan de Drechtdijk 119 hun gouden bruiloft. Vijftig jaar met elkaar lief en leed delen is bijzonder te noemen en er ligt ongetwijfeld nog wel meer in het verschiet want het echtpaar is nog relatief ‘jong van lichaam en geest’. Dus eerder ‘goud van jong’ dan ‘goud van oud’. Kwestie van volhouden als de gezondheid ook wil meewerken de komende jaren. Wil Kennis is geboren op 30 maart 1944 in Mijdrecht (Driehuis) waar Joke Overes het levenslicht zag op 18 mei 1946 in De Kwakel. Ze trouwden op 2 maart 1967 in Uithoorn, terwijl op dezelfde dag ook het kerkelijk huwelijk in Kudelstaart plaatsvond.

Uit het huwelijk zijn drie kinderen geboren, dochter Jolanda en de zonen Marcel en Henny. Het echtpaar heeft inmiddels 7 kleinkinderen. Wil heeft na Mijdrecht korte tijd in De Kwakel aan de Mgr. Noordmanlaan gewoond, vervolgens na hun trouwen in Uithoorn en daarna op de Achterweg in De Kwakel. “Daar hebben we altijd een heibedrijf gehad, bekend van de blauwe werkwagens. Ons leven ligt daar grotendeels. Dertien jaar geleden ben ik gestopt en toen hebben onze beide zoons het overgenomen. Het mag gezegd worden: het draait succesvol. Ik werkte nog in de zaak toen we zijn verhuisd naar het huidige adres aan de Drechtdijk. Daar wonen we nu al weer 26 jaar. Daarvóór hebben we 24 jaar bij het bedrijf gewoond. Waar Joke is geboren was ongeveer honderd meter bij de zaak vandaan.” Wil is een gezellige prater die trots is op het bedrijf dat zijn naam draagt. “In mijn tijd werkten we van Vlissingen tot Harlingen en van Arnhem tot Zandvoort. Eigenlijk door heel Nederland.”


Hij vertelt dat Kennis Heiwerken zich in de loop der tijd heeft zich gespecialiseerd in verschillende soorten heiwerk. Het specialisme ligt in het heien van inpandig- of buitenwerk in beperkte ruimte, bijvoorbeeld serres, garages, tuinmuren, schuurtjes of het heien voor een uitbouw.
Kortom, Kennis heeft altijd een passende oplossing voor elk soort heiwerk. Daar is een mooi logo voor bedacht: ‘Kennis & advies is onze fundering’. Hoe moeilijker het werk, hoe mooier.
9.400 gespaarde bierviltjes

Wils ‘persoonlijke fundering’ werd onder hem gezet toen hij Joke ontmoette. “Dat was op 1 november 1964 bij Leenders. Daar dansten we altijd,” kan Wil zich nog duidelijk voor de geest halen. “Eigenlijk ging ik daar zelf nooit naartoe want ik ging altijd ergens anders heen. Een vriend van mij had mij toen een keer naar Leenders meegenomen want er kwamen daar naar zijn zeggen mooie vrouwtjes die we konden versieren. Dat is ook gebeurd en zo kwamen Joke en ik in elkaars leven. Joke is hoofdzakelijk een ondersteunende factor geweest in de tijd dat ik in de zaak werkte. Zij nam de telefoon op als ik onderweg naar een klus was en deed wat administratief werk. Daarnaast was ze natuurlijk ook moeder en zorgde dat de huishouding draaide.” Wil heeft als hobby biljarten en jeu de boules spelen. Hij is sinds de oprichting 52 jaar lid van de plaatselijke biljartclub en heeft veel succes met jeu de boules waarbij hij vorig jaar Kwakels kampioen werd. Joke borduurt graag en spaart alle soorten bierviltjes. Veel familieleden en vrienden sparen voor haar mee.

De collectie omvat inmiddels ongeveer 9.400 bierviltjes; allemaal in ordners, gesorteerd op vierkant en rond en op alfabet. Als het mooi weer is fietsen ze samen ook graag en draaien er dan in een paar uurtjes zo’n 40 of 50 kilometer doorheen. Burgemeester Dagmar Oudshoorn kwam het bruidspaar persoonlijk feliciteren en nam als cadeautje een ingelijste pentekening mee van twee fraaie oude boerderijen aan de Drechtdijk in De Kwakel. Namens de gemeente was er ook een mooi boeket bloemen bezorgd. Afgelopen zondag is met familie en vrienden het gouden bruiloftsfeestje gevierd in boerderij/manege Vossenburg te Langeraar. Bij alle felicitaties schaart zich ook de redactie van deze krant al te graag. Echtpaar Kennis, van harte geluk gewenst met deze mijlpaal in uw leven. Gezien het goede fundament onder uw huwelijk kan ‘de bovenbouw’ met enig ‘onderhoud’ nog heel wat jaren mee. Dus op naar ‘smaragd (55 jr.) als voorbode van diamant (60 jr.). Moet kunnen hoor!

 

Bron: Nieuwe Meerbode - editie 8 maart 2017

Naar het overzicht