Dragersgilde St. Godefridus had jaarlijkse dagje uit

16 mei 2017

Godefridus is het dragersgilde, bestaande uit vrijwilligers van RK parochie van De Kwakel die de overleden parochianen op gepaste wijze naar hun laatste rustplaats brengen op het kerkhof of naar het crematorium.
Eens per jaar maakt het dragersgilde een uitstapje, die door de vrijwilligers wordt bestempeld als “Uit Zonder Lijk”. Het is altijd een gezellige dag die door het bestuur wordt georganiseerd voor de vrijwilligers. Op 10 mei vertrokken 31 personen inclusief vrouwen of partners naar een, zoals gebruikelijk, geheime bestemming. De bus ging nu richting De Haag waar men een korte rondtoer maakte, alvorens bij het Louwman Museum in Wassenaar te stoppen, alwaar koffie met een gebakje werd geserveerd. In het museum stonden 2 gidsen klaar om de Kwakelaars in 90 minuten rond te leiden door een schat aan klassieke auto’s en motoren. Daarna voor de lunch naar Wassenaar, ook dat was erg goed verzorgd . Nu de bus in richting De Haag waar men een rondleiding kreeg met een gids in het Binnenhof. Voor velen was het de eerste keer dat zij de ridderzaal, Eerste en Tweede Kamer bezochten, wat het een erg interessant bezoek maakte. Rond 17 uur bracht de bus de groep weer richting hun thuishaven. In De Kwakel werd men ontvangen in Bistro 9 voor een borrel en een heerlijk diner.

De dragers van Godefridus bedanken het bestuur voor de prachtige dag. Jammer dat de secretaris Wim & Ans niet mee konden vanwege hun gezondheid. Beterschap gewenst voor beiden.

Bron: Ben Plasmeijer

Naar het overzicht