Kinderinspraak speelbeleidsplan

04 maart 2009

Zaterdag 7-03 om 11:00 uur werd de kinderspeelplaats aan de Anjerlaan omgetoverd in een kinderparty! Een Pipo wagen met muziek, ballonnentovenaars en een cartoonist zorgden voor feestelijke aandacht. Sander Nieuwenhuis van adviesbureau Inicio, heeft in opdracht van de gemeente deze dag georganiseerd om samen met de kinderen en hun ouders te kijken naar de mogelijkheden op deze speelplaats. Én wat zou nu een mooie locatie zijn voor een tweede speelplaats? De kinderen konden hun ideeën vertellen, waarna de cartoonist het uittekende en de ballonnentovenaars speeltoestellen maakten van ballonnen. Of dit het toekomstbeeld zal worden van de speelplaats is nog de vraag. Op 17 maart om 19:30 uur  wordt er in het dorpshuis De Quakel een bijeenkomst gehouden.

Aanvullende informatie:
Egeltjesbos
Na bijna 3 weken knutselen, presenteerden op 17 april de kinderen uit groep 7 en 8 van basisschool De Zon hun ideeën voor het Egeltjesbos. De maquettes en tekeningen zijn van vrijdag 24 april t/m vrijdag 8 mei te bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Opdracht aan de leerlingen
Op 31 maart gaf de gemeente Uithoorn een presentatie op basisschool de Zon over het Egeltjesbos. Het Egeltjesbos is nu wel aangelegd, maar er moet nog wel een leuke speelplek in komen. Dit was de opdracht voor de kinderen uit De Kwakel. Maak een maquette van de speelplek die in het Egeltjesbos moet komen.

Bijna 100 kinderen zijn in groepjes van 5 druk aan de slag gegaan en hebben de mooiste, leukste en spannendste maquettes gebouwd.

Presentaties
Op 31 april waren ze allemaal klaar en was het tijd om de presentaties aan de gemeente te presenteren.
De gemeente gaat de maquettes nog eens goed bekijken en op basis hiervan een programma van eisen opstellen voor de speelplek in het Egeltjesbos.

Drie ontwerpers zullen hun creativiteit gaan loslaten op de speelplek en allemaal met een mooie presentatie komen.
Nieuwe bijeenkomsten
In juni worden alle kinderen weer uitgenodigd om het leukste ontwerp uit te kiezen. Dit ontwerp zal dan in het najaar van 2009 worden uitgevoerd.

Naar het overzicht