Loting Tour de Kwakel 28 juni

19 juni 2017

Er bestaan in het wielrennen kopmannen, knechten en waterdragers. Zo ook in de Tour de Kwakel. Op basis van de einduitslag van vorig jaar worden de 100 deelnemers aan het Tourspel verdeelt over 20 ploegen. De top 20 van het eindklassement van vorig jaar mag zich dit jaar kopman noemen en zijn ploeggenoten gevraagd én ongevraagd van adviezen voorzien. De ploeg die het ploegenklassement leidt is herkenbaar aan de door Weko Souvenirs gesponsorde gele petten.
Uiteraard wordt er ook weer individueel gestreden om de gele, rode en witte trui. Dit jaar zijn Kwaliteitsslagerij Eijk en Veld en A&M producties uit De Kwakel bereidt gevonden de truien te sponsoren. Ongetwijfeld motivatie voor Patrick in ’t Veld om zich van knecht op te werken tot kopman. De geldprijzen zijn in de Tour de Kwakel van secundair belang. Dit zal ook ongetwijfeld weer blijken op de slotavond, wanneer vele enveloppen met prijzengeld in de bak voor het goede doel verdwijnen. Het geld zal eind juli ten goede komen aan de Buurtkamer in het Dorpshuis de Quakel, dat wekelijks haar deuren opent als ontmoetingsplaats voor alle buurtbewoners.
De loting zal dit jaar voor het eerst door het debuterende directielid Jan van Alen voltrokken worden. Hij volgt Dopper op, die volgens de geruchten de eerste Tourstart buiten Europa gaat voorbereiden. Of Jan zijn poot net zo stijf houdt als Dopper bij poging tot beïnvloeding van de loting zal woensdag 28 juni blijken. Het Tourhome is die avond open vanaf 20:00 uur.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht