Knotgroep Uithoorn -35 jaar 1974-2009

15 maart 2009

Zaterdag 14 maart vierde de Knotgroep Uithoorn zijn 35 jarig bestaan. De Knotgroep is in 1974 opgericht door oud leraar van de LTS, Wim van Zuilen. Nu, 35 jaar later, loopt hij er nog steeds rond. Als Opper-knotter. Die naam kreeg hij bij het 25 jarig bestaan.
Men begon om 9.00 uur met het knotten van de wilgen aan de Boterdijk en de Watsonweg. Om 11.00 uur was er koffie met een grote taart, aangesneden door de Oppertaartsnijder voor de complete groep vrijwilligers. Er werden ook nieuwe bodywarmers uitgedeeld met het logo achterop, mede mogelijk gemaakt door Zeilmakerij Burggraaf en Coöperatie Horticoop uit Aalsmeer. Burggraaf is vanaf het begin in 1974 tot het in gebruik nemen van het huidige nieuwe gebouwtje, altijd het onderkomen geweest voor de Knotgroep. Toespraken waren er van leden van Landschap Noord-Holland en Utrecht.
Aan de inwendige mens was ook gedacht in de vorm van soep en broodjes voor de hongerige magen van het gezonde buitenwerk. Hierna kon er even getoast worden met een wijntje of ander drankje. De hele groep ging even op de groepsfoto voor het nageslacht. De Knotgroep is een gezellige groep mensen, die lekker buiten willen werken en zoekt nog wat jongere mensen. Om het knotwerk te laten voortbestaan en jonge mensen te activeren  vrijwilligerswerk te doen. Stichting De Kwakel Toen & Nu feliciteert hierbij de Knotgroep met zijn verjaardag. Van harte en nog vele jaren!.
Fotocollage >>>

Naar het overzicht