Nostalgische Avond in dorpshuis De Quakel

03 maart 2018

Het dorpshuis in De Kwakel zat zaterdagavond 3 maart weer tot de nok gevuld met mensen voor de Nostalgische Avond van Stichting De Kwakel Toen & Nu. Het publiek genoot volop van de prachtige presentatie van het Kwakelse leven van Toen & Nu, de oohs en aahs waren weer niet van de lucht.
De avond ging van start met een mondelinge bijdrage uit de herinneringen van Jaap Blijleven (84) over het leven in De Kwakel vroeger. Hij werd gevolgd door Willie Lek, die haar kinderjaren in De Kwakel beschreven heeft, gezien vanuit het perspectief van een kind eind jaren vijftig. Willie las drie verhaaltjes voor uit haar boek ‘Druppelsgewijs’. Heel herkenbaar voor het oudere deel van de aanwezigen. Hierna volgden oude en nieuwe foto’s en onderwerpen elkaar op van jubilerende verenigingen, ruilverkaveling, nieuwbouw, protestdemonstraties, kermisoptochten, Polderfeest, Kwakelse Ridders, Kwakelse middenstand en Kwakelse kwekers en nog veel meer… allemaal vlot aaneengepraat door Dirk Plasmeijer.
Op slag van rust richtte voorzitter Ben Plasmeijer het woord tot de aanwezige Dagmar Oudshoorn, tot voor kort nog burgemeester van de gemeente Uithoorn. Hij bedankte haar voor haar verdienste voor en acht jaar warme betrokkenheid bij De Kwakel. De aanwezigen onderschreven zijn woorden met een luid applaus toen zij een bos Kwakelse bloemen en een ‘Erecertificaat Inburgering De Kwakel’ in ontvangst mocht nemen.
Deel 2 van de avond werd traditioneel ingeluid door een Kwakelse Paradijsvogel, hilarisch weergegeven door Dirk Plasmeijer, die daarna de microfoon weer ter hand nam voor het vervolg van deze Nostalgische Avond.
Om kwart voor elf was het tijd voor het praatje en borreltje na in de gezellige bar van het dorpshuis.

De tweede Nostalgische Avond dit jaar staat voor zaterdag 17 maart in de agenda. Daarvoor zijn nog kaarten à € 5,00 p.p. beschikbaar. Deze kunt u vooraf bestellen bij Dirk Plasmeijer tel. 0297 563335 (na 19.30 uur) of e-mail dp@de-kwakel.com Kaartverkoop alléén in de voorverkoop!

Stichting De Kwakel Toen & Nu wil hierbij graag haar vrijwilligers, donateurs, sponsors en het team van dorpshuis De Quakel bedanken voor het mede realiseren van weer een fantastische Nostalgische Avond. 

Naar het overzicht