Sponsorloop KIKA - Basisschool De Zon

29 mei 2009

Wat hebben de kinderen ontzettend hun best gedaan op 29 mei 2009, tijdens de sponsorloop voor KIKA. De kinderen renden in 15 minuten tijd zoveel mogelijk rondjes om het schoolgebouw. Aangemoedigd door ouders die zich langs het gehele parcours hadden verzameld en door andere kinderen die vanaf het plein aanmoedigden, lieten de lopers alles zien wat ze konden. De limonade na afloop was dan ook meer dan welkom!

Na afloop zijn de kinderen weer bij hun sponsors langs gegaan om het verdiende bedrag op te halen. Dat dit bij elkaar zó veel geld op zou leveren, had niemand durven verwachten!
Dinsdag 23 juni 2009 werd een officiële bekendmaking gehouden, waar alle kinderen van de hele school bij aanwezig waren.  Omdat het om zóveel geld ging, werd een beveiligingsteam ingeschakeld dat assisteerde bij de onthulling en daarnaast het geheel in goede banen leidde.
Eén voor één werden de cijfers van het bedrag bekend gemaakt. De spanning steeg tot en met het laatste cijfer.
In totaal was er 11.111 euro voor KIKA bij elkaar gebracht. Een fantastische opbrengst!!
Juf Monique, ambassadrice van KIKA was er ook getuige van. Ze nam het bedrag in ontvangst en vertelde welke goede dingen KIKA ermee gaat doen. Onder begeleiding van het beveiligingspersoneel verliet zij de aula om bij KIKA het goede nieuws te brengen!

Dat de kinderen trots en blij waren met de opbrengst lieten zij zien door de spontane dansjes en polonaises die ontstonden tijdens het schoollied ‘een plek op de Zon', dat na afloop klonk.
Op de website van KIKA is de sponsorloop van de Zon ook te vinden: www.kika.nl  www.basisschooldezon.nl

Bron: Basisschool De Zon

Naar het overzicht