Kees Lek ( Mister Snor) Wereldkampioen

05 juni 2009

DE KWAKEL - Kees Lek, in zijn woonplaats De Kwakel en regio bekend als Mister Snor, werd vorige week in Canada wereldkampioen in de categorie snorren. Hij heeft al eerder prijzen in de wacht gesleept met zijn snor, maar werd nog niet eerder wereldkampioen.

Kees Lek was samen met zijn vrouw Coby naar Canada gegaan voor de wereldkampioenschappen. Hij vertelt: ,,We hebben er meteen een vakantie van gemaakt. De verkiezing is eens per twee jaar. Tussendoor is er in Duitsland nog een wereldkampioenschap. De snorren moesten zo naturel mogelijk zijn; voor de keuring mag er geen lak in gespoten worden of iets dergelijks."

De verkiezing was zaterdag 23 mei, een week voor het Pinksterweekeinde. Dat kwam goed uit; Kees was ook bij het Internationale Scootertreffen van het afgelopen weekeinde en was net op tijd terug. De juryleden kwamen uit diverse landen en ook de deelnemers kwamen van heinde en verre naar het kampioenschap in Canada. Uit Nederland kwamen drie deelnemers. Allen werden ze in een categorie geplaatst. Kees deed mee bij de snorren. Ook de wereldkampioen van twee jaar geleden deed weer mee in deze categorie. ,,Alles rond de verkiezing was prima geregeld, maar vooraf ging er nogal hectisch aan toe", gaat Kees verder. ,,'s Ochtends bekijkt een voorjury of deelnemers zich in de juiste categorie hebben opgegeven. Het was heel spannend. Ik was zeer verrast toen ik eerste bleek te zijn. Het is geweldig om wereldkampioen te worden." Hart van Nederland besteedde ook aandacht aan de kersverse kampioen. Over twee jaar zijn de wereldkampioenschappen in Noorwegen. Kees: ,,In principe wil ik dan ook weer meedoen!"

Uitzending gemist Hart van Nederland >>

Kees van Harte Gefeliciteerd namens het Team van Stichting De Kwakel Toen en Nu met het Wereldkampioenschap Snorverkiezing.

Bron: Samira Fiesler - Witte Weekblad

Naar het overzicht