Tour de Kwakel in de startblokken.

13 juni 2009

Halsreikend kijken de wielerlief-hebbers uit naar de start van de Tour de France op 4 juli in Monaco. Onder deze wielerliefhebbers scharen zich zeker een honderdtal deelnemers aan het Kwakelse tourspel. Dit spel wordt al meer dan vijftig jaar gespeeld, men voorspelt daarin elke dag de uitslag van de te verrijden etappe in Frankrijk. Ook aan het eind van deze tour is er een fel begeerde gele trui voor de winnaar, deze eer staat hoog in het Kwakelse vaandel.

De tourdirectie is inmiddels bij elkaar geweest, de organisatie is bijna rond. Nog niet alle deelnemers zijn ingeschreven. Liefhebbers kunnen zich aanmelden bij Frank Vlasman, 0297-569378. Doe dit bijtijds, honderd deelnemers is het maximum.

Erve Vlasman zal weer de plaats van het strijdgewoel zijn, daarvoor is de toegangsweg opnieuw geplaveid. Het lijkt nu wel op het Champs-Elysees. Met een sloot als de Seine daar doorheen en daaroverheen de Arc de Triomphe. In deze Seine mondt de vermaarde goot uit voor het plegen van een sur-place.

Tour de France 2009-02

Al lijkt de infrastructuur danig veranderd, in het monumentale Tourhome is de tijd stil blijven staan. Van de Franse Revolutie tot de huidige recessie heeft het oude ketelhuis stand weten te houden.
In de tourtijd gaan de geiten tijdelijk drie weken naar buiten om plaats te maken voor de deelnemers aan het tourspel. De wielerkenners brengen menig uurtje in deze gezellige ambiance door, waar de gesprekstof vooral hun kennis behelst. Elke avond moet een voorspelling, een Gouden Lap, van tien renners worden ingeleverd. Bij bijzondere etappes is het Tourhome ook ‘s middags open om, in spanning met de Gouden Lap op schoot, de uitslag af te wachten.

Deze tour zal Joris Voorn zijn verleden jaar veroverde gele trui moeten verdedigen. Joris mag het eerste weekend van de tour de eerste nieuwe gele trui van Henny en Marga Kouw dragen. Henk Raadschelders verdedigt de rode trui, hij was de grootste mazzelaar van Tour 2008. Ria Verhoef zal er weer alles aan moeten doen om de beste dame te blijven.
Inmiddels droomt menigeen zich op het hoogste schavot in het Tourhome, maar de weg is nog lang. Menig opstakel zal op erve Vlasman genomen moeten worden, men is gewaarschuwd.

Naar het overzicht