Tour de Kwakel update...een stukje Monaco

05 juli 2009

De Kwakelse jetset waande zich zaterdagmiddag in het Tourhome even op een stukje paradijs op aarde. Het was een komen en gaan van cruiseschepen aan de kade van erve Vlasman om maar niets te hoeven missen van de tourstart in Frankrijk. Met de ‘Gouden Lappen' in aanslag konden de deelnemers van het tourspel zich om de tv heen scharen en zich baden in de luxe die dit monumentale pand te bieden heeft.

Vrijdagavond vond al de ploegenvoorstelling in het Tourhome plaats, ploegen die deze tour vernoemd zijn naar biernamen. Met plezier namen de renners dan ook plaats in ‘De Verboden Vruchten' of bij het ‘Quakels Blond'. Al de deelnemers waren van de partij om hun eerste voorspelling van deze 54e Tour de Kwakel in de bus te doen. De verzorging is in handen van Ton Onderwater, Ton had het druk op deze warme vrijdagavond. Menig bidon moest worden bijgevuld door deze opper Dopper. Sommige renners hadden elkaar al een jaar niet gezien zodat tot in de kleine uurtje werd bijgepraat over tourverleden en heden. Voor de nodige vetten, de brandstof voor deze de tour, staat Gerda Voorn paraat. Zij is inmiddels voor haar derde Michelinster genomineerd.

Op de zaterdagmorgen worden de voorspellingen bij Mira Wahlen gebracht, zij zal de komende drie weken ruim twee duizend briefjes, ‘lappen', te verwerken krijgen. Zaterdagmiddag nam de spanning alleen maar toe in het kleine prinsdom van Co Vlasman. Zou favoriet Cancellara ook daadwerkelijk gaan winnen? De meeste jetsetters gaven blijk van verstand door deze renner als eerste te voorspellen, al is er natuurlijk altijd wel eentje bij die de loopplank volledig misslaat. Met deze tijdrit werd goed gescoord, bijna iedereen had de winnaar goed voorspeld en dat levert al drie punten op. Staat er een andere renner op de goede plaats dan krijg je twee punten. Staat er een renner van de top tien bij de tien voorspelde renners krijg je ook nog een punt.

Uiteindelijk zou, officieus, Berry Schalkwijk met 13 punten het hoogste aantal scoren. Met als beloning de gele trui voor deze nieuwe prins van Monaco. De ploeg van ‘Het Elfde Gebod' pakte de dagprijs van 15 eurocenten, de eerste aanzet voor een andere boot. Tegen de zaterdagavond gingen de trossen los. Een enkeling bleef in de goot achter, maar dat was om plasjes van drie jaar geleden te controleren. De komende week wachten spannende etappes en weer volop spanning bij de liefhebbers van Tour de Kwakel.

Bron: Erve Vlasman

Naar het overzicht