Koninginnedag 2010

02 mei 2010

Feestcomité De Kwakel had weer een gevarieerd programma samengesteld zodat er voor dorpsgenoten van alle leeftijden wel wat te beleven viel.
Door het koude, regenachtige weer was het nog behoorlijk stil toen om kwart over 10 de kleuters klaar stonden om met hun vrolijk versierde fietsen, steps of skelters een rondje door het dorp te maken.
Na de terugkeer van de kinderen, vergezeld door Tavenu, heeft (tijdelijk) burgemeester mevrouw Spruit de Koninginnedag officieel geopend.

Na het hijsen van de vlag konden de kleuters zich in het dorpshuis vermaken op de spelletjeskermis.
De kinderen van groep 3 tot en met 8 konden deelnemen aan de kinderspelen buiten.
De weergoden waren ons toch goed gezind. In de loop van de ochtend werd het droog en tegen de tijd dat de vrijmarkt begon brak er zelfs een voorzichtig zonnetje door. Die zonnestralen zorgden ervoor dat het dorpsplein ineens in rap tempo volliep met vaak vrolijk uitgedoste feestvierders.

Jong tot oud, iedereen kon zich vermaken. Met bijvoorbeeld een Wii toernooi, het sla-je-rot-spel, panna-voetbal of gewoon lekker bijpraten met bekenden. De medewerkers van het dorpshuis De Quakel, café Bolle Pouw, Slagerij Eijk en Veld en cafetaria ‘t Trefpunt zorgden er voor dat ook de inwendige mens niks te kort hoefde te komen.
Muzikale opluistering werd gedurende de dag verzorgd door dj Dennis, duo Gerrino en Arjan en een liveoptreden van Danny van der Terp.

Rond 18 uur kwam er een einde aan het buitenprogramma, maar konden enthousiastelingen in zowel de Bolle Pouw als in het Dorpshuis nog verder feestvieren.

Foto's van o.a. de optocht en kinderspelen zijn te bekijken (en te bestellen) op verheijfotografie.nl

 

Bron: Verheij fotografie

Naar het overzicht