Ut Quakeltje

29 december 2013

Mgr. Noordmanlaan in De Kwakel 65 jaar
In 1948 betrokken Bertus Verlaan en zijn hoogzwangere vrouw Tonia als eersten een woning in de net gebouwde Mgr. Noordmanlaan in De Kwakel. Kort daarop beviel Tonia van zoon Berry, die daarmee de eer te beurt viel om als eerste in de Mgr. Noordmanlaan geboren te worden en tevens als 5000ste ingezetene van Uithoorn ingeschreven te worden. Als felicitatie ontving het jonge gezin een vleespakket van de gemeente, een zilveren bestek van Sparnaay en fl. 100,- van de Boerenleenbank. Nu, 65 jaar later, staat de Mgr. Noordmanlaan op de nominatie om gesloopt te worden.

Ut Quakeltje
Stichting De Kwakel Toen & Nu besteedt aandacht aan 65 jaar Mgr. Noordmanlaan (met o.a. de tuin van ome Toon de Wit en de speeltuin "Jong Leven") in haar nieuwe papieren verschijningsvorm ‘Ut Quakeltje', een blad voor donateurs en sponsors dat één maal per jaar verschijnt en dat een aantal dorpse onderwerpen belicht. In deze eerste editie komen verder o.m. aan bod: 100 jaar tuinbouw in De Kwakel, historie en nieuwbouw in De Oker, het ontstaan van de Noord-Zuidroute.

Nostalgische Avonden 2014
Voor uw agenda: de Nostalgische Avonden in het dorpshuis vinden plaats op vrijdag 26 september en op vrijdag 10 oktober. De kaartverkoop start tijdens de jaarlijkse braderie aan onze kraam. Wees er op tijd bij, de avonden waren ook in 2013 geheel uitverkocht.
Het bestuur van Stichting De Kwakel Toen & Nu wil graag alle donateurs, sponsors en vrijwilligers bedanken voor hun bijdrage en het beschikbaar stellen van oude foto's, films en informatie en wenst iedereen een gezond en voorspoedig 2014 toe!

Bron: B. Voorend

Naar het overzicht