Damclub ‘Nieuwveen’ naar de top!

20 november 2015

Damclub Kunst en Genoegen heeft nog maar weinig leden, maar toch genoeg om tot een afsplitsing te komen. Het 2e team , bestaande uit dammers van onder de Amstel, doet het zo goed dat ze dreigen een eigen clubje op te richten. Maar dan zal teamleider Leo Hoogervorst zijn 67 jarige lidmaatschap op moeten zeggen en dat doe hij niet zo snel.

Zoals ook alle overige leden hun 88 jarige club niet laten vallen. Zo zijn er ook ruim honderd donateurs die K&G trouw blijven steunen, de komende weken komen de damleden daar weer aan huis met hun donateurkaart en een uitnodiging voor het donateurtoernooi. Dat vind op 12 december in 't Fort De Kwakel plaats. Tot die tijd spelen de twee teams van K&G nog twee belangrijke wedstrijden, het 1e speelt thuis tegen Den Helder en het 2e uit tegen Diemen. Dit 2e team speelt voor behoud van de toppositie omdat afgelopen maandag met 5-3 van SNA werd gewonnen.

Het was een hele spannende wedstrijd waarin kopman Wim Konst zijn team snel op voorsprong zette, 2-0. De gebroeders Harte wisten vervolgens hun sterke jeugdige concurrenten op remise te houden, 4-2. Alle ogen werden toen gericht op Leo die zwaar onder druk stond, maar de aal van de Vrouwenakker glipte naar remise weg en bezorgde daarmee zijn team de volle buit. De damstilte werd snel doorbroken door ‘de Vorst' die voor Nieuwveen victorie kraaide. Hopelijk mag Leo dat nog jaren bij zijn geliefde K&G blijven doen.

Bron: Geplaatst door: A. Verheij - Bron: A. Voorn

Naar het overzicht