Tour de Kwakel gaat digitaal

17 augustus 2020

Is het laatste Tourspel ter wereld dat nog pen en papier gebruikt nu ook ten onder gegaan aan de digitalisering? Gelukkig niet! Maar de Tour de Kwakel gaat wel met haar tijd mee. Gegeven de huidige Corona-situatie is de loting dit jaar live op de Facebook pagina van Tour de Kwakel te volgen.
Traditioneel worden de deelnemers van Tour de Kwakel de woensdagavond voor de Tourstart verdeelt in ploegen. Dit jaar zijn er 18 ploegen van 5 deelnemers. De best geklasseerde renners van vorig jaar zijn kopman van een ploeg. Het lot bepaald vervolgens wie hun schaduwkopmannen, superknechten, knechten en waterdragers worden.
De ploegen dragen dit jaar namen gerelateerd aan Joop Zoetemelk, ter ere van het 40 jarig jubileum van zijn Tourzege. Een Tourzege die vooralsnog ook de laatste blijkt te zijn voor Nederland. Al zou daar dit jaar zo maar eens verandering in kunnen komen. Jumbo-Visma lijkt sterker dan ooit uit de Corona-break te zijn gekomen en huisvest met Tom Dumoulin en Steven Kruijswijk twee Nederlandse favorieten. De tijd zal leren of zij voor hun eigen kans mogen gaan of zich moeten scharen achter hun Sloveense ploeggenoot Primoz Roglic.
In De Kwakel is de vraag of Kees van der Meer het kopmanschap kan dragen en kans ziet zijn titel te prolongeren. Runner-up van vorig jaar, Bart Peek, zal er alles aan willen doen niet De Eeuwige Tweede van de Tour de Kwakel te worden. Een ieder die benieuwd is naar de loting of benieuwd is of de gezelligheid van Tour de Kwakel ook online gewaarborgd blijft, kan woensdag 26 augustus 20:00 uur inschakelen op de Facebook-pagina van Tour de Kwakel.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht