Dorpshuis verwelkomt Tour de Kwakel

21 maart 2022

Door omstandigheden was het de afgelopen twee jaar stil in ’t Tourhome aan de Boterdijk. Dat zal ook dit jaar het geval zijn in het ‘oude’ Tourhome. De Tour de Kwakel heeft in het Dorpshuis de Quakel namelijk een nieuw thuis gevonden. En naar het zich laat aanzien zal het daar deze zomer alles behalve stil zijn.
Het bestuur van het Dorphuis en in het bijzonder beheerder Edward Verburg (zie foto) is zeer enthousiast het oudste Tourspel van Nederland te mogen verwelkomen. Op haar beurt is de Tourdirectie zeer dankbaar voor de gastvrijheid en ziet zij de samenwerking met veel vertrouwen tegemoet.
Het Dorpshuis ligt zeer centraal in het dorp. De weg náár de melkbus, waar de voorspellingen dienen te worden ingeleverd, zal voor de meeste deelnemers dan ook korter zijn. En misschien nog wel belangrijker, de weg terug ook. Want voor de deelnemers aan het Tourspel verandert er weinig. Doordeweeks kunnen zij bij het inleveren van hun ‘gouden lap’ terecht voor sterke verhalen, slechte grappen en een drankje. Waarbij de vrijdagavond traditioneel de gezelligste is.
De Tourdirectie heeft er dan ook alle vertrouwen in dat er dit jaar weer het maximale aantal van 100 deelnemers aan de start staan. De inschrijving start op een later moment. Zoals gebruikelijk worden de deelnemers van afgelopen jaar aangevuld met de afvallers van het jaar ervoor en de mensen op de reservelijst. Voor een plaatsje op de reservelijst kun je alvast een mailtje sturen naar tourdekwakel@gmail.com.

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht