Eddy van Leeuwen, de nieuwe trainer van KDO2

22 april 2022

De Kwakel - Medio december jl. werd bekend dat Edwin Reder volgend seizoen de opvolger gaat worden van Mark Wietsma als trainer bij KDO 1. Hierdoor was er een vacature ontstaan voor het trainerschap van KDO 2. Eind februari is er in De Kwakel adequaat gehandeld en kreeg de technische staf een goede eerste indruk van Eddy van Leeuwen tijdens een kennismakingsgesprek. Nadat een paar weken later diverse spelers van het tweede ook positief waren over Eddy, was de functie snel en naar wens vervuld. Het is een opmerkelijke overstap van Eddy geworden, omdat hij dit seizoen trainer is van RKDES 2. Op 13 april jl. belde ik (Paul Hogerwerf) Eddy op voor een interview.

Allereerst gefeliciteerd met je nieuwe baan Eddy. Vanwaar jouw overstap van RKDES 2 naar KDO 2? In de competitie staat RKDES 2 op dit moment 5e en KDO 2 10e.
Ach, soms moetje door de stand heen kijken. RKDES heeft nu een krappe selectie, waarbij een aantal ouderen noodgedwongen teruggehaald zijn alsnog genoeg spelers op de been te krijgen. In de afgelopen maanden heb ik hier veel over gesproken binnen RKDES. Voor mij was het te onzeker of we volgend seizoen een brede selectie op de been konden brengen. Uiteindelijk heb ik de moeilijke beslissing genomen om toch verder te gaan kijken.

Heb je ook aanbiedingen van andere clubs ontvangen?

Ja, ik heb wel met andere clubs gebeld, maar ik ben alleen bij KDO op gesprek geweest. Maurice Bartels van KDO heeft mij benaderd, waarna ik twee positieve gesprekken heb gehad in De Kwakel. Bijzonder vond ik in mijn tweede gesprek dat er ook spelers van het team onderdeel hiervan uitmaakte.

Hoe ziet jouw team er volgend seizoen uit?
Naar aanleiding van mijn gesprekken heb ik een goed beeld gekregen van mijn team van volgend seizoen. De verwachting is nu dat er een nieuwe lichting van J019 gaat doorstromen naar de selectie. Toevallig heb ik ze afgelopen zondag aan het werk gezien, toen zij in Kudelstaart tegen RKDES J019 speelde. Er zitten in KDO J019-1 een aantal talenten die ik graag wil gaan laten wennen aan het senio-renvoetbal. Daarnaast heb ik dit seizoen met RKDES 2 al 2x in compe¬titieverband gelijk gespeeld tegen KDO 2. Van dit huidige team hoop ik volgend seizoen ook met velen te gaan samenwerken.

Kunnen we versterkingen van RKDES verwachten?
Haha, nee ik ga niet actief spelers benaderen om de overstap naar De Kwakel te maken. Dit vind ik ook niet chique richting RKDES.
plaats in Wageningen. Wegens corona kon dit de afgelopen twee jaar niet doorgaan maar dit jaar mag het weer. Op 4 mei, exact om 24.00 uur, wordt het Bevrijdingsvuur tijdens een ceremonie ontstoken en aansluitend nemen circa 2000 atleten het vuur Kun je al iets zeggen over je doelstellingen voor KDO 2 voor volgend seizoen? De grootste uitdaging zal liggen in het onder de knie krijgen van het seniorenvoetbal van de talentvolle spelers in de jeugd. Zeker fysiek zal dit voor een aantal een mooi gevecht gaan worden. Tevens wil ik mijn beste spelers klaarstomen voor het eerste elftal van KDO. Mijn spelersgroep is nog niet volledig bekend, maar buiten kijf staat dat ik zo hoog mogelijk wil eindigen in de reserve tweede klasse.
Met Raymond de Jong heb je twee jaar goed kunnen samenwerken. Wat vond jij hiervan?

Met Raymond heb ik een sterke band opgebouwd, ook omdat wij op het Alkwin Kollege met elkaar in de klas hebben gezeten. Onze 4-3-3 speelstijl komt in hoofdlijnen met elkaar overeen, waarbij er wel onderlinge verschillen zijn in de manier van druk zetten op de tegenstander.

Hoe is jouw trainerscarriere tot nu toe verlopen?
Nadat ik jarenlang bij RKAV gevoetbald had, heb ik bij deze club ook mijn trai- nerspapieren gehaald (waaronder TC3). In Aalsmeer heb ik diverse jeug- delftallen onder mijn leiding gehad. Daarna heb ik de overstap naar RKDES gemaakt, waar ik begonnen ben als trainer van J016 en nu voor het twee seizoen trainer ben van het tweede elftal. Tussentijds lees ik diverse vakbladen om mijn kennis bij te houden / te vergroten.

Wil je nog wat over je leven naast het voetbal vertellen?
Ja zeker, ik ben 54 jaar oud en geboren in Aalsmeer. Ik woon nu in Kudelstaart samen met mijn vrouw Suzanne en zoon Jesse van 17 jaar. Zelf doe ik af en toe aan wielrennen en bezoek ik regelmatig een sportschool. In het dagelijkse leven ben ik inkoper bij de Technische Unie in Amstelveen.

Tot slot, hoe komt de organisatie van KDO op jouw over?
Ik vind dat het bij KDO heel goed georganiseerd is allemaal. De gesprekken met mij waren prima voorbereid en ze zijn eerlijk en oprecht over mijn uitgangspunten en verwachtingen.

 

Bron: Nieuwe Meerbode

Naar het overzicht