Prikkies leiden Tour de Kwakel

06 juli 2022

Het eerste Tourweekend leverde direct twee Nederlandse etappeoverwinningen op. Door de relatieve voorspelbaarheid van de uitslagen, scoorden de deelnemers aan de Tour de Kwakel ook direct goed. Erik Verbruggen vertoefde dit weekend in Zeeland, het Denenmarken van Nederland, en vond daar de wind in zijn rug.
Erik beleefde het weekend in alle rust en zit dus voor een prikkie op de eerste rij. Hij nam de trui over van zijn ploeggenoot Dennis Mohlen en wordt nu op 1 punt gevolgd door een andere ploeggenoot Jordi Maijenburg, die momenteel het wit voor beste jongere draagt. Het mag dan ook niet verbazen dat dit drietal ondersteunt door Danny Plasmeijer en Joris Voorn de gele pet draagt, als teken dat hun ploeg De Prikkies het ploegenklassement leidt. Zij hebben al een gat van 5 punten geslagen naar de ploeg De Ballen van kopman Adrie Voorn en de ploeg de Doornvogels van kopman Mario van Schie.
Ronald van Mastwijk behaalde tot nu toe de meeste extra punten en rijdt in de rode trui. Zesvoudig winnaar Eric Zethof schoot ook dit jaar weer goed uit de startblokken en mag zich vooralsnog hullen in de grijze trui voor beste oudere. De truien die ook dit jaar weer worden gesponsord door slagerij Eijk & Veld en hoveniersbedrijf Theijssen & De Jong. Naamgever Jelle de Jong zit in het grote peloton dat Erik Verbruggen op 1 punt volgt.
Alle deelnemers hadden door dat de Tour dit jaar toch echt op vrijdag begon. Velen van hen vonden dan ook donderdag direct de weg naar het nieuwe Tourhome in Dorpshuis de Quakel. Na twee jaar zonder Tourhome werd er weer als vanouds gepraat, gediscussieerd en gegrapt. Nadat ook de vrijdagavond onder het genot van een extra hapje goed was verlopen, kon de Tourdirectie terugkijken op een geslaagd eerste weekend Tour.

Algemeen klassement na 2e etappe
1. Erik Verbruggen 20
2. Jordi Maijenburg 19
3. Ronald van Mastwijk 19
4. Eric Zethof 19
5. Sven Vlasman 19
6. Adrie Voorn 19
7. Ferry Harte 19
8. Jelle de Jong 19
9. Willem Holla 19
10. Paul Kennis 19

Ploegenklassement
1. De Prikkies 60
2. De Ballen 55
3. De Doornvogels 55

Bron: Joris Voorn

Naar het overzicht