Open dag museumwagen

16 oktober 2022


De hele dag aanloop van geïnteresseerde Kwakelaars die nieuwsgierig waren naar hún museumwagen, ingericht met foto’s van De Kwakel en Uithoorn van Toen, dat was het beeld van de ‘open dag’ voor de museumwagen op zaterdag 8 oktober 2022. Blikvangers waren natuurlijk de miniaturen van ome Toon: historische gebouwen, kastelen en kermisattracties op schaal, die ome Toon zelf in elkaar knutselde en in zijn tuin tentoon stelde. En net als toen waren de kermisattracties zeer in trek bij de hele kleine Kwakelaars. Zelf op een knop drukken en draaien maar met die molen! Wat een pret.
Zeer vereerd was de organisatie met het bezoek van dochters van ome Toon. Het werd een emotioneel weerzien met zijn werk, zoals dat nu mooi opgeknapt uitgestald werd. Ook de burgemeester kreeg een rondleiding. Letterlijk, want de wagen is ook aan de buitenkant voorzien van prachtige historische afbeeldingen.
Stichting De Kwakel Toen & Nu, organisator, kijkt terug op een zeer geslaagde dag, waar wederom onder de belangstellenden oude banden aangehaald werden, die soms enige decennia verbroken dan wel in het slop geraakt waren.

Naar het overzicht