Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten.

11 augustus 2023

Het Prinses Beatrix Spierfonds afdeling Uithoorn, de Kwakel en Amstelhoek is dringend op zoek naar collectanten en wijk comitéleden die enkele uren willen collecteren. De collecteweek is in de week van 10 t/m 16 september 2023. Hoewel we in Uithoorn, de Kwakel en Amstelhoek een team hebben van ruim 70 collectanten, bestaat er in een aantal wijken toch nog een tekort waardoor mogelijk in uw straat of buurt niet gecollecteerd kan worden en dat is zonde, toch? Vooral de wijken Zijdelwaard, Legmeer, Meerwijk en de nieuwbouw wijken van Uithoorn zouden u hulp goed kunnen gebruiken! Er zijn in Uithoorn een aantal appartement complexen, die uitsluitend ( in overleg met de bewonerscommissie ) door eigen bewoners mogen worden gecollecteerd. Welke bewoners kunnen of willen daarbij helpen? Wij willen het onze collectanten zo makkelijk mogelijk maken en passen de manier van collecteren aan op de individuele wensen van onze collectanten. Zo hopen we zoveel mogelijk collectanten te bereiken die ons willen helpen in september.
De impact van een spierziekte
1 op de 9 mensen in Nederland krijgt te maken met een spierziekte. Spieren zitten overal in je lichaam. Je gebruikt ze voor alles: lopen, lachen, zoenen, ademen. De meeste spierziekten zijn progressief en een groot deel van de patiënten komt op jonge leeftijd in een rolstoel terecht. Sommige spierziekten zijn erfelijk, sommige dodelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren en dus op het hele lichaam. Collecteren duurt gemiddeld maar 2 uur per jaar en samen kunnen we het verschil maken. Met de opbrengst van de collecte kan het Prinses Beatrix Spierfonds een behandeling voor spierziekten dichterbij brengen.
De landelijke collecte draait volledig op vrijwilligers, het ontvangt geen overheidssubsidie. Niet alleen het collecteteam maar bovenal de mensen met een spierziekte zullen u heel dankbaar zijn voor uw hulp bij de collecte! Voor vragen en/of aanmeldingen bel of mail onze collecteorganisator: Liesbeth Boutkam T. 0630563920 e-mail l.boutkam@telfort.nl

Wilt u meer weten over het werk van het Prinses Beatrix Spierfonds, kijk op www.spierfonds.nl

Naar het overzicht