Koning Charles en Camilla bezoeken De Kwakel

03 september 2023

Koninklijk Bezoek aan De Kwakel: Koning Charles en Camilla bij 69ste kermisoptocht

De Kwakel - Een sfeer van opwinding en trots hangt over De Kwakel, terwijl Koning Charles en Camilla, de Hertogin van Cornwall, Europa doorkruisen om kleine gemeenschappen te eren. Het koninklijk paar heeft De Kwakel uitgekozen als een van hun bestemmingen en zal de 69ste kermisoptocht bijwonen, die een bijzondere plaats inneemt in de harten van de lokale inwoners.

Het is niet zomaar een toeval dat Koning Charles de kermisoptocht van De Kwakel wil bijwonen. Vorig jaar werd deze optocht namelijk uitgeroepen tot Immaterieel Erfgoed van Nederland, een erkenning van de diepgewortelde tradities en culturele betekenis die het evenement vertegenwoordigt. Deze prestigieuze titel heeft ongetwijfeld de aandacht van het koninklijk paar getrokken en hun interesse in De Kwakel vergroot.

Voorzitter Albert Blommestijn, voorzitter van het enthousiaste organisatiecomité, heeft zijn verheuging geuit over het bezoek van Koning Charles en Camilla aan de kermisoptocht. "Dit is een onvergetelijke eer voor ons dorp. We zijn vereerd dat Zijne Koninklijke Hoogheid de tijd neemt om ons evenement bij te wonen en ons te eren met zijn aanwezigheid," verklaarde Blommestijn met een glimlach.

De inwoners van De Kwakel zijn druk bezig met de voorbereidingen om het koninklijk paar een warm welkom te heten. Zo worden de werkzaamheden aan het nieuwe dorpscentrum met enige spoed klaargemaakt voor de heuglijke dag. De kleurrijke en levendige kermisoptocht, die bekend staat om zijn inventieve ontwerpen en deelname van alle leeftijden, zal ongetwijfeld een onvergetelijke indruk maken op de koninklijke gasten.

Hoewel de exacte locatie waar Koning Charles en Camilla de optocht zullen bijwonen nog niet bekend is gemaakt, heerst er een gevoel van verrukking in de lucht. De inwoners van De Kwakel zijn vastberaden om een evenement te presenteren dat recht doet aan de erkenning van Immaterieel Erfgoed en de trotse geschiedenis van hun dorp. De 69e grote Kwakelse kermisoptocht is op dinsdag 5 september.

Bron: Het Engelse Koningshuis

Naar het overzicht