Tour de Hogerwerf

03 september 2023

Met gepaste trots kunnen wij jullie mededelen dat er op zondag 3 september a.s. volop wielerspektakel zal zijn in De Kwakel. De familie Hogerwerf is er namelijk, na vele jaren creatief ondernemerschap, in geslaagd om een nieuwe wielerronde in ons dorp te organiseren.
Van 1985 tot en met 1994 werd er een Tour de Kwakel georganiseerd. Onder andere Gonny van Koert (winnares van 1985), Monique Knol (1990) en Leontien van Moorsel (2e in 1991) bewezen destijds ook in ons dorp goed te kunnen fietsen. De Tour de Hogerwerf zal, naar verwachting, een waardige opvolger worden van dit sfeervolle evenement van weleer.

Inmiddels hebben Stijn Vingegaard, Joep van der Poel en Milou van Vleuten hun deelname op zondag 3 september a.s. bevestigd aan de organisatie. Rond 13:00 uur worden de renners verwacht op het dorp en rond 14:30 uur zal de finish aan de Evenementenlaan plaatsvinden. Via de website www.tourdehogerwerf.nl is het mogelijk om de complete route te bekijken. Iedereen kan gratis komen kijken en alle renners luidkeels aanmoedigen.

Naar het overzicht