Actueel & Agenda

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan actuele items...

 

Nieuwsitems


De 2e Kwakelse Dijkentocht 05 februari 2019

Ook dit jaar krijgt u weer de gelegenheid om de omgeving van De Kwakel te zien vanuit een heel ander perspectief. Theetuin- Bamboelabyrint ‘Het Nirwana’ en Poldersport De Kwakel organiseren op Tweede Paasdag 22 april voor de liefhebbers van wandelen een tocht met drie afstanden, die u voor een groot deel over de dijken van De Kwakel voert: gedeeltelijk verhard maar voor een flink deel onverhard, grasland. Let op: De dijken zijn particulier eigendom en derhalve niet vrij toegankelijk. Alleen voor deze speciale gelegenheid hebben de eigenaren toestemming gegeven om van hun terrein gebruik te maken. Ook zitten er twee heel verrassende doorsteken (wederom over particulier terrein, een buitenkansje) in het parcours. Daarnaast gaat de wandeling door het weiland langs de sportieve onderdelen (er is er zelfs een die je mag uitproberen als je dat wilt!) van Poldersport en door Theetuin Het Nirwana, waar je kunt zien hoe de tuin en het Bamboelabyrint aan het groeien zijn. Je mag zelfs het doolhof in en het centrum zien te bereiken nu de bamboe nog niet helemaal volgroeid is. Het Bamboelabyrint blijft helaas dan ook tot zomer 2020 gesloten, maar de theetuin opent echter al deze zomer, en wel op vrijdag 12 juli, het begin van de zomervakantie!

Lees meer
Rick FM Quiz night 2019 groot succes 27 januari 2019

Derde editie van de Rick FM Quiz Night was weer een groot succes
35 teams speelden vrijdagavond 18 januari mee aan de derde editie van de 'Rick FM Quiz Night'. Het dorpshuis De Quakel was tot de nok toe gevuld. Er waren familie-, sportclub- en vriendenteams en zelfs de lokale politieke partij Gemeentebelangen deed mee. Alle teams hadden weer zeer ludieke namen.

 

Lees meer
Burgemeester Heiliegers van Uithoorn & De KwakelPieter Heiliegers geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Uithoorn 27 januari 2019

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is op donderdag 24 januari 2019 Pieter Heiliegers geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Uithoorn. Ten overstaande van de gemeenteraad, familie, vrienden en andere genodigden legde hij de belofte af aan Commissaris van de Koning voor Noord-Holland Arthur van Dijk. Aansluitend aan de (besloten) raadsvergadering was een receptie voor iedereen die de burgemeester wilde feliciteren en verwelkomen in de gemeente Uithoorn.

Lees meer
Tiende ALS Rummikubtoernooi mooie afsluiting van succesvolle reeks 17 januari 2019

DE KWAKEL Het tiende en tevens laatste ALS Rummikubtoernooi, dat plaatshad op vrijdag 11 januari, kenmerkte zich door een opleving qua opkomst ten opzichte van de voorgaande jaren. Er waren dit jaar ook opvallend veel kinderen; 45 van de in totaal 120 deelnemende rummikuppers.

Lees meer
Bridgedrive brengt 1.650 euro op voor goed doel 15 januari 2019

DE KWAKEL Ook dit jaar organiseerde de Soroptimistclub Uithoorn/ De Ronde Venen een bridgedrive ten bate van een maatschappelijk goed doel: 'Het Vergeten Kind', een organisatie die zich tot doel gesteld heeft om kinderen in een instabiele thuissituatie de mogelijkheid te bieden om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving, door middel van plaatsing in een gezinshuis.

Lees meer
 

Agenda


Laatste Dinsdag Kaarten in het dorpshuis

Laatste Dinsdag Kaarten van het seizoen. Mis het niet!

De zaal is een half uur voor aanvang open.

www.dequakel.nl

05 maart 2019 13:30:00 Lees meer
Fort Pub Quiz

Fort Pub Quiz
Vrijdag 15 maart 2019 om 20.30 uur
Bar het Fort - Het Fort 55

15 maart 2019 20:30:00 Lees meer
Jubileumuitvoering 50 jaar The Bridges

Zaterdag 23 maart de jublieumuitvoering 50 jaar The Bridges met een muzikale reis door de tijd met medewerking van Zangkoor Elckerlyc en het Amstel Blazers Collectief.

De uitvoering vindt plaats in de kerk St. Jans Geboorte in De Kwakel.

23 maart 2019 19:30:00 Lees meer
Bingo in het dorpshuis

De laatste Bingo van het seizoen, met vele mooie prijzen. Laatste kans om uw slag te slaan.

De zaal is een half uur voor aanvang open.

www.dequakel.nl

29 maart 2019 22:00:00 Lees meer
uitnodiging Open Podium Tavenu

Open podium in De Kwakel
Ben jij erbij?

Op zondag 31 maart a.s. organiseert muziekvereniging Tavenu het jaarlijkse Open Podium in het dorpshuis in De Kwakel. Heb je een leuke act (instrumentaal, dans, zang of iets anders) meld je dan aan.& 31 maart 2019 12:00:00 Lees meer

De 2e Kwakelse Dijkentocht

Ook dit jaar krijgt u weer de gelegenheid om de omgeving van De Kwakel te zien vanuit een heel ander perspectief. Theetuin- Bamboelabyrint ‘Het Nirwana’ en Poldersport De Kwakel organiseren op Tweede Paasdag 22 april voor de liefhebbers van 22 april 2019 09:00:00 - 22 april 2019 00:00:00 Lees meer

Dodenherdenking

Dodenherdenking in De Kwakel

04 mei 2019 19:15:00 Lees meer
Kaarten in het dorpshuis

Een gezellige kaartmiddag op deze zondag.

De zaal is een half uur voor tijd open.

www.dequakel.nl

05 mei 2019 13:30:00 Lees meer
Fietstocht vanuit het dorpshuis

Vertrek vanuit het dorpshuis voor een heerlijke fietstocht in de omgeving.
De zaal is een half uur voor vertrek open.

Info bij het dorpshuis.
www.dequakel.nl

30 mei 2019 10:00:00 Lees meer