Actueel & Agenda

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan actuele items...

 

Nieuwsitems


Kwakels Erfgoed van Ome Toon 31 mei 2020

Maanden van voorbereiding gingen eraan vooraf om de oude zinken minimonumenten van Ome Toon op te knappen.

Lees meer
Tinus Duif was wereldberoemd in heel De Kwakel! Een bijzonder man! 20 mei 2020

Zijn echte naam was Martinus Winters. Hij begon zijn werkende leven als boerendaggelder, werkte daarna bij een ijzerwinkel in Amsterdam en liet uiteindelijk rond 1930 zijn eigen houten winkeltje bouwen voor zijn eigen woning aan de Drechtdijk. Je kon er werkelijk van alles kopen! Speelgoed, sieraden, klompen, gereedschap, verf, emmers en noem maar op. Zijn vrouw deed het meeste werk in de winkel. Het was er vol, koud (in de winter) en stoffig, maar dat alles had zeker zijn charme! En iedereen kende natuurlijk dit winkeltje.

Lees meer
The Last Post klonk in De Kwakel 13 mei 2020

Maandagavond 4 mei klonk even voor acht uur The Last Post op de Rozenlaan in De Kwakel. De muzikale familie De Jong stond met hun blaasinstrumenten voor hun huis opgesteld om oorlogsslachtoffers een saluut te brengen. Lettie de Jong blies met veel gevoel het indringende The Last Post op haar trompet, waarna twee minuten stilte volgden, gevolgd door een enthousiast Wilhelmus door de andere familieleden van de ‘Jong Ones’. Het geheel werd meebeleefd door zo’n 10 toeschouwers die keurig op gepaste afstand van elkaar bleven staan. Een mooi initiatief voor een aangepaste versie dit jaar van de dodenherdenking in De Kwakel.

Lees meer
2 Koninklijke onderscheidingen in De Kwakel 27 april 2020

De burgemeester belde met Tom van Meijgaarden, Ellen Boeringa, Wim van Scheppingen, Frans Veen, Emmy Röling-van Vliet, Ria van Geem-Wortel, Marijke Versteeg-Hulscher, Ineke Hond-Ran en Petra Lips-Versluis met de heugelijke mededeling dat zij een lintje hebben verdiend.

Lees meer
Uithoorn voor Elkaar is er voor u! 30 maart 2020

Iedereen heeft nu te maken met Corona, maar de maatregelen vanwege het virus raakt de ene inwoner meer dan de andere. Verschillende mensen zijn aan huis gekluisterd en zij zijn ongerust, hebben boodschappen nodig, of ze hebben minder contact met anderen. Gelukkig zien we ook dat vrijwilligers zich aanbieden. Uithoorn voor Elkaar brengt daarom vraag en aanbod samen voor die inwoners in deze moeilijke tijd.

Lees meer
 

Agenda


Kunstroute Qua Kunst & Ambacht 2020

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober gaat alweer de 20e editie van Kunstroute Qua Kunst & Ambacht in De Kwakel van start.

24 oktober 2020 12:00:00 Lees meer
Kunstroute Qua Kunst & Ambacht 2020

Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober gaat alweer de 20e editie van Kunstroute Qua Kunst & Ambacht in De Kwakel van start.


25 oktober 2020 12:00:00 Lees meer