Actueel & Agenda

Dit is onze nieuwspagina, hieronder staan actuele items...

 

Nieuwsitems


Kwakelse kermis nu Immaterieel Erfgoed 07 augustus 2022

De Kwakelse kermis is per 1 augustus 2022 toegevoegd aan de lijst van “Cultureel Immaterieel Erfgoed” van Nederland.

Het initiatief is aangekaart via de klankbordgroep Kunst en Cultuur, waar de burgemeester Pieter Heiliegers voorzitter van is. In de klankbordgroep zitten inwoners van Uithoorn en De Kwakel Onder hen ook een bestuurslid van Stichting De Kwakel Toen & Nu.

Lees meer
Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten 05 augustus 2022

Het Prinses Beatrix Spierfonds afdeling Uithoorn, de Kwakel en Amstelhoek is
dringend op zoek naar collectanten en wijk comitéleden die enkele uren willen
collecteren. De collecteweek is in de week van 11 t/m 17 september 2022.

Lees meer
Tour de Kwakel feestelijk afgesloten 01 augustus 2022

Afgelopen vrijdag was het tijd voor de feestavond van de Tour de Kwakel. De winnaars werden gehuldigd en er werd teruggekeken op meer dan drie weken Tourspektakel. Bart Peek bleek na het opmaken van de officiële standen inderdaad winnaar van de 67e Tour de Kwakel.

Lees meer
Officieus: Bart Peek wint Tour de Kwakel 25 juli 2022

Het was een drukke week in ’t Tourhome in de Kwakel. Een bezoek van de burgemeester, een pubquiz en de ontknoping van de Tour de Kwakel. De officiële standen eindstanden van de het Tourspel moeten nog worden opgemaakt, maar de rekenmeesters in de Tourhome-app zijn unaniem. Bart Peek wint de Tour de Kwakel!

Lees meer
Spanning stijgt in Tour de Kwakel 20 juli 2022

In Frankrijk moest Tadej Pogacar de gele trui deze week laten aan Jonas Vingegaard. In de Kwakel bleef de gele trui onafgebroken in het bezit van Eric Zethof. Wel ziet Eric de concurrentie steeds dichter naderen. Zo staat nummer 2 Timo Kas nu op nog maar 2 punten. Bart Peek wacht op de 3e plaats in alle rust zijn kans af. Bart heeft van eerdere jaren geleerd dat de prijzen pas aan het einde verdeeld worden. Hij heeft zijn vormpiek naar eigen zeggen dit jaar dan ook in de derde week gepland.

Lees meer
 

Agenda