DWS Gymnastiekvereniging

DWS staat voor 'Door Wilskracht Sterk' en is een kleine aerobic, jazzballet en gymvereniging uit De Kwakel. De vereniging is al in 1945 opgericht. DWS telt ongeveer 200 leden, hiervan zijn er ongeveer 100 jeugd. De vereniging wordt door 5 enthousiaste vrijwilligers draaiende gehouden.

Geschiedenis DWS:

Na uitbreiding van de school in 1929-30 wilde Meester Graven ook een gymnastiekzaal. "Nee", was het besluit van de gemeente, "als we een gymzaal bouwen komt die in Uithoorn". Daarop vroeg Meester Graven een onderhoud aan bij de minister.

Een 8-lokalenschool géén gymzaal, maar wèl bij die paar 2 en 3 lokalenschooltjes in Uithoorn? Hij kreeg de toestemming van het ministerie en zo werd er in 1930 de gymnastiekzaal gebouwd.
Nu er een gymzaal was richtte hij gymnastiekvereniging D.W.S. op.

In de oorlog werden veel verenigingen ontbonden door de Duitse bezetter. R.K. D.W.S. is in 1945 heropgericht door Pastoor Noordman en Hoofdmeester Piet Graven. Alle verenigingen in De Kwakel waren Rooms-Katholiek.

Foto:001 - 1931 D.W.S. Door Wilskracht Sterk Jongensgroep o.l.v. Jan Adam Westerbos.
Dit was al een groep van DWS in 1931, maar de heroprichting was pas weer in 1945.

Staand: v.l.n.r. Piet den Haan, Jan Brozius, B. Hogervorst, Jan de Blieck, André (Dré) van Egmond, H. de Kuyer en A. Brozius.
Voor: v.l.n.r. Koos Meijer, Kees Verlaan, C. Zeldenthuis, Arie Kouwenhoven, Jan Adam Westerbos (bakker en de trainer) Wim Voorn, Piet Klijn, Jan van Zaal (Rzn) en Bertus Verlaan.

Foto:010 - DWS Demonstratie ca.1956-1958 op het Kermisterrein van Jan van Doorn aan de Boterdijk, bij de kassen Willem van Diemen.
v.l.n.r. Stien Kok, Marijke Sitvast, Bep Vork, Agnes van Geem, Lyda Kennis, Corrie Voorn (Krul), Riet Voorn (Cor), Coby Voorn (Krul), Adrie van Zanten, Martha de Jong, Trien van Veen, Sjaan Enthoven en Gerda Voorn (Goof). 

Met dank voor de foto's aan: Theo Wijfjes (Gzn), Geertje van der Wals - Voorn, Jos van 't Hart en Bep Voorn-Vork.

De afdeling Dance Aerobics Gymnastiek
(voorheen D.W.S.) is sinds 1 januari 2008 onderdeel van de s.v. KDO afdeling dance aerobics gymnastiek. Meer informatie kunt u vinden op de website www.kdo.nl