Amanda Poortvliet

Amanda Poortvliet is geboren in een creatief gezin in Aalsmeer en sinds 1993 terug in De Kwakel, het dorp waar haar opa van moederskant geboren is. Hier heeft zij haar atelier Poortvliet Paintings, aan huis en maakt zij portretten in opdracht. In olieverf, ei-tempera, grafiet, inkt, op ambachtelijke wijze. Haar schilderstijl is gedetailleerd realistisch en toch met een losse toets geschilderd.

Wat in 2013 begon met het opnieuw oppakken van een hobby, is in korte tijd succesvol uitgegroeid tot haar beroep. Haar talent heeft zij met de opleiding tot portretschilder aan de Portretschool in Amsterdam verstevigd met brede technische kennis. Doormiddel van masterclasses in binnen en buitenland blijft zij haar nieuwsgierigheid, kennis en schilderniveau verhogen. Ze vindt het heerlijk om te zien wat de verschillende inzichten en technieken met haar eigen stijl doen.

Haar in opdracht vervaardigde portretten hangen in binnen- en buitenland.
Daarnaast maakt zij divers vrij werk, gewoon omdat het leuk is om ook even wat anders te schilderen. Inmiddels draagt zij haar kennis van portretschilderen over en geeft schilderlessen aan huis.

Kijk voor meer informatie en voorbeelden op de website: www.amandapoortvliet.com

De Kwakel, 6 april 2018