Ben Plasmeijer

Mijn naam is Ben Plasmeijer. Geboren in De Kwakel op 28-07-1945 en er altijd gebleven. De Kwakel is een prachtig dorp waar het goed toeven is. Mijn grote hobby is KDO de Voetbalvereniging van De Kwakel. Daarnaast probeer ik mij momenteel de computer eigen te maken. Dat gaat mij gelukkig steeds beter af. Vooral de combinatie computer en fotografie heeft mijn aandacht. Op mijn zestigste ben ik met de VUT gegaan. Dus tijd genoeg voor een hobby.

In 2003 was ik bij kennissen in Lochem. De man "Hendrik" knutselde met berkenhout en maakte er bijzonder fraaie poppen van. Ik vond het geweldig, kreeg één van zijn poppen mee naar huis en plaatste deze op de regenton. Hendrik's hobby liet mij niet los en ik begon om mij heen te kijken naar berkenhout, liefst naar hout van zilverberken, met van die witte stammetjes.

Op visite bij mijn dochter in Elsloo, Friesland viel mijn oog plotsklaps op een groep berkenfiguren langs de weg. Deze poppen stonden te koop. Ik heb toen contact gezocht met de maker ervan, dhr. Goettsch, en hem mijn interesse uitgelegd. Hij nodigde mij uit en ik mocht zelfs foto's maken van zijn poppen! Fantastisch vond ik dat. Weer terug in De Kwakel was er juist een vogeltentoonstelling bij KDO afgelopen. Buiten lag een grote stapel berkenhout klaar om naar de gemeentewerf afgevoerd te worden, maar ik mocht het ook meenemen. Nu had ik hout en een voorbeeld op de regenton. Die pop heb ik dus nagemaakt. Zo is het gekomen. Nu maak ik voor familie en vrienden die jarig zijn een toepasselijke pop.

Ik vind dat erg leuk om te doen. Bovendien krijg ik steeds meer ideeën! Erg trots ben ik op mijn kerstgroep. Deze heeft gestaan in de Kennedyschool in De Kwakel en met de Kerst in de kerk.
Tegenwoordig ben ik zeer alert op het snoeien van berkenbomen. Ik sla de krant na op afgegeven kapvergunningen en ga dan vragen of ìk dat hout misschien mag hebben. Dat lukt niet altijd. Mensen gebruiken dat hout soms voor hun open haard. Dat vind ik jammer, maar ik begrijp dat wel.