Frans Lek

Frans is geboren in 1941 als zoon van Frans Lek Sr. en Jaan Brand in het huis aan het Kwakelsepad, waar hij nu nog woont. Op de lagere school en enkele jaren daarna tekende hij veel. Hij wilde daar eigenlijk verder mee, maar zijn ouders hadden dat al snel uit zijn hoofd gepraat. Na de lagere school heeft hij de lagere tuinbouwschool en de 3-jarige handelsavondschool doorlopen.
Na zijn dertigste, toen hij de kwekerij vaarwel zei, volgde hij een aantal administratieve opleidingen. Als laatste behaalde hij het diploma SPD 1 en 2, een administratief economische opleiding op Hbo-niveau. Van 1974 tot zijn pensionering in 2001 bekleedde hij diverse functies. De laatste was Hoofd facilitaire dienstverlening. Frans is in 1964 getrouwd met Ans van Zijl en zij kregen 2 kinderen: zoon Frans Jr. en dochter Mieke en sinds kort 2 kleinkinderen. Frans mag graag tuinieren en klussen in en om het huis.

In de jaren tachtig heeft hij het tekenen en schilderen weer opgepakt. Bij "De Werkschuit" in Aalsmeer ging hij teken- en schilderlessen volgen. Modeltekenen heeft zijn grote voorkeur. In Aalsmeer was dat niet mogelijk en hij kwam terecht in Mijdrecht bij Atelier De Kromme Mijdrecht. Bij dit Atelier begeleidt hij nu de beginnerscursus en twee groepen tieners. Heerlijk om te doen!

Frans werkt graag met verschillende technieken, zoals potlood, pastelkrijt, viltstift en acrylverf. De onderwerpen zijn meestal bloemen, model en abstract. De portretten maakt hij met potlood of monochroom kleurpotlood. Naast de werken die wij hier plaatsen, kunt u nog meer zien op zijn website: www.franslek.nl